MOTORSPORTS

GP Βραζιλίας (FP1-2): Μπότας στα χιλιοστά

Mercedes Valtteri Bottas, of Finland, departs the pit during the first free practice at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Friday, Nov. 9, 2018. Brazil will stage the Formula One Grand Prix's penultimate race of the season on Sunday. (AP Photo/Andre Penner)
Mercedes Valtteri Bottas, of Finland, departs the pit during the first free practice at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Friday, Nov. 9, 2018. Brazil will stage the Formula One Grand Prix's penultimate race of the season on Sunday. (AP Photo/Andre Penner) AP

Ο Βάλτερι Μπότας άνοιξε το 20ό φετινό Γκραν Πρι της Formula 1, στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας με τον πρώτο χρόνο της ημέρας, αλλά μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον και 73 χιλιοστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari.

Η Mercedes, με αυτό τον τρόπο, έδειξε τη δυναμική της καθώς στο προτελευταίο φετινό αγώνα της F1 φιλοδοξεί να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος κατασκευαστών, ή ακόμα και να το εξασφαλίσει στο Σάο Πάολο αν την Κυριακή δεν χάσει πάνω από 12 βαθμούς από τη Ferrari.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις, καθώς ο Ρικιάρντο έμεινε τρία δέκατα μακριά από τον Μπότας και ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε να επαναλάβει τον πρώτο χρόνο που πέτυχε στην πρώτη περίοδο των δοκιμών - καθώς στη δεύτερη έχασε αρκετό χρόνο στο γκαράζ λόγω διαρροής λαδιών.

Ενώ το πρωί στο Ιντερλάγκος ο Ολλανδός ήταν με πολύ μικρές διαφορές ταχύτερος των Φέτελ και Χάμιλτον, η παροιμιώδης ατυχία του Ρικιάρντο στο δεύτερο μισό του 2018 συνεχίστηκε και στη Βραζιλία. Η εγκατάλειψη στο Μεξικό ανάγκασε τη RBR να αλλάξει τον υπερσυμπιεστή του Renault V6 - γεγονός που, επειδή συμβαίνει για έκτη φορά φέτος, επισείει ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα.

Και στις δύο περιόδους των δοκιμών ταχύτερος εκτός των τριών κορυφαίων ομάδων ήταν ο Ρομέν Γκροζάν, της Haas-Ferrari (παρότι είχε μια επαφή με τη Renault του Κάρλος Σάινθ), ενώ στη δεύτερη τον πλησίασε και ο Σαρλ Λεκλέρκ της Sauber-Ferrari.

Το μόνο συμβάν της ημέρας ήταν ένα ατύχημα του Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τη δεύτερη Renault, στην τελευταία στροφή 14: ο Γερμανός έχασε το άπεξ της εξόδου και γλίστρησε στο γρασίδι, για να προσκρούσει στις μπαριέρες με το δεξί μέρος του μονοθεσίου, χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP Βραζιλίας (FP1-2): Μπότας στα χιλιοστά


ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2


GP Βραζιλίας (FP1-2): Μπότας στα χιλιοστά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ