MOTORSPORTS

GP Βραζιλίας (Q): Πολ ποζίσιον Χάμιλτον, απειλή Ferrari

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, celebrates after he clocked the fastest time during the qualifying session for the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Andre Penner)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, celebrates after he clocked the fastest time during the qualifying session for the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Andre Penner) AP

Ο Χάμιλτον ήταν 93 χιλιοστά ταχύτερος του Φέτελ στις κατατακτήριες του Ιντερλάγκος. Ο Γερμανός κινδυνεύει με τιμωρία για μια οδηγική του ατασθαλία στη ζύγιση της Ferrari.

Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον ,ήταν 93 χιλιοστά ταχύτερος του Φέτελ στις κατατακτήριες του Ιντερλάγκος. Ο Γερμανός κινδυνεύει με τιμωρία για μια οδηγική του ατασθαλία στη ζύγιση της Ferrari.

"Είναι σπουδαίο να είμαι σε αυτή τη θέση εδώ στη Βραζιλία, και έχω το σχέδιο του [Άιρτον] Σένα στο κράνος μου αυτό το τριήμερο", είπε ο Λιούις Χάμιλτον, έχοντας εξασφαλίσει την πολ ποζίσιον στο Ιντερλάγκος, τη 10η φετινή του σε 20 γκραν πρι, με διαφορά 93 χιλιοστών από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Άγγλος, που φέτος έφτασε ως πεντάκις πρωταθλητής στο σημείο που επεισοδιακά κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με τη McLaren το 2008, ήταν ο μόνος από τους πρωτοπόρους που βελτίωσε το χρόνο του στη δεύτερη προσπάθειά του στο Q3, ενώ ο Φέτελ θα μπορούσε να είχε κάνει το ίδιο να δεν είχε ένα μικρό μπλοκάρισμα στα φρένα της στροφής 8. "Το παρακάναμε λίγο, κι έτσι χάσαμε χρόνο και δεν βελτιώσαμε το γύρο μας", είπε.

Ωστόσο, ο Γερμανός ίσως βρει τον εαυτό του σε μπελάδες με τους αγωνοδίκες, λόγω ενός συμβάντος στο ζύγισμα του μονοθεσίου του νωρίς στο Q2. Ο Φέτελ μπήκε στα πιτς βιαστικός για να αλλάξει ελαστικά, όταν κλήθηκε για ζύγισμα, και κατηγορήθηκε από τον Τεχνικό Έφορο Τζο Μπάουερ ότι δεν έσβησε τον κινητήρα του, και ότι φεύγοντας βιαστικά προκάλεσε ζημιές στη ζυγαριά.

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, right, who clocked the the fastest time, shakes hands with Ferrari driver Sebastian Vettel, of Germany, second fastest, after the qualifying session for the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Andre Penner)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, right, who clocked the the fastest time, shakes hands with Ferrari driver Sebastian Vettel, of Germany, second fastest, after the qualifying session for the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Andre Penner) AP

Ο Φέτελ ήθελε να βγει στην πίστα με τα soft ελαστικά διότι η Ferrari αποφάσισε να μην κάνει τον ταχύτερο γύρο στο Q2, με τα οποία αρχικά βγήκε στην πίστα, αλλά με τα soft - ώστε και με τα τελευταία να εκκινήσει τον αγώνα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του Κίμι Ράικονεν, που θα εκκινήσει από την 4η θέση, έχοντας χάσει την 3η μόλις για 15 χιλιοστά από τον Βάλτερι Μπότας.

Οι Χάμιλτον και Μπότας, όπως και οι υπόλοιποι της δεκάδας θα εκκινήσουν με τα supersoft, και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Scuderia στον αγώνα. "Η Ferrari είναι πολύ γρήγορη εδώ, και χρειάστηκε να κάνουμε πολλή δουλειά με τους μηχανικούς μου για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι", είπε ο Χάμιλτον.

Ο οποίος είχε, νωρίτερα, ένα μικρό συμβάν στην πίστα με τον Σεργκέι Σιρότκιν της Williams: ο Ρώσος επιχείρησε να περάσει τη Mercedes στην πρώτη στροφή, έπειτα από «αψημαχία» που είχαν νωρίτερα στην αριστερή στροφή Juncao, και η οποία ανάγκασε τον Σιρόκτιν να βγει εκτός πίστας.

Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, με τις δύο Red Bull-Renault, χωρίστηκαν από μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον 5ο και 6ο χρόνο, όμως ο Αυστραλός θα εκκινήσει από τη 12η θέση λόγω αλλαγής του υπερσυμπιεστή του Renault V6, μετά το πρόβλημα στο Μεξικό.

Ο Μάρκους Έρικσον ήταν εντυπωσιακός, κερδίζοντας με δύο δέκατα τον Σαρλ Λεκλέρκ για να πάρει την 6η (!) θέση στην εκκίνηση - αν και ο Μονεγάσκος, λίγο πριν οδεύσει στη Ferrari το 2019, έκανε έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος του Q2, μετά από μια παροδική βροχή.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

GP Βραζιλίας (Q): Πολ ποζίσιον Χάμιλτον, απειλή Ferrari
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ