FORMULA 1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Sauber driver Marcus Ericsson of Sweden steers through a corner during a practice session at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Friday, Sept. 28, 2018. The 2018 Formula One Grand Prix of Russia will take place on Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
Sauber driver Marcus Ericsson of Sweden steers through a corner during a practice session at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Friday, Sept. 28, 2018. The 2018 Formula One Grand Prix of Russia will take place on Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ της Ελβετίας.

Η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια της Formula 1, Alfa Romeo, επέστρεψε και τυπικά στη Formula 1 μετά την αποχώρησή της το 1985. Η αναγέννησή της ξεκίνησε πέρσι, όταν η ιταλική φίρμα ήταν χορηγός ονομασίας της Sauber, και τώρα ολοκληρώθηκε με την μετονομασία της ομάδας - η οποία, πάντως, θα εξακολουθήσει να έχει την έδρα της στο Χίνβιλ της Ελβετίας.

Η ραγδαία περσινή αγωνιστική ανέλιξή της ομάδας ήταν αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης υπό το νέο αγωνιστικό διευθυντή Φρεντερίκ Βασέρ, της αλματώδους προόδου της απόδοσης του μονοθεσίου της, καθώς του φαινομενικού ταλέντου του Σαρλ Λεκλέρ. Σε συνδυασμό με την απόκτηση του Κίμι Ράικονεν για τα δύο επόμενα χρόνια, μοιάζει σχεδόν εγγυημένο ότι η νέα εποχή της Alfa Romeo στη F1 θα είναι αρκετά πιο επιτυχημένη από την τελευταία.

Με αυτή την εξέλιξη, η Ferrari αποκτά μια «ομογάλακτη» ομάδα στη Formula 1, στο πρότυπο της Red Bull Racing με την Toro Rosso, καθώς εξ αρχής το πλάνο του ομίλου Fiat ήταν να κάνει εργοστασιακή τη συμμετοχή της Alfa Romeo, και όχι να την κρατήσει περιορισμένη σε ρόλο χορηγού ονομασίας. Και πάλι στα πρότυπα της RBR, η Alfa Romeo θα έχει φυσικά τα μηχανικά μέρη της Ferrari, αλλά θα διοικείται αυτόνομα, από τους ανθρώπους της Sauber.

Την ίδια στιγμή, έχοντας διατηρήσει ανελλιπώς το όνομά της στη Formula 1 από το 1993 μέχρι το 2018, ακόμα και στα χρόνια της εργοστασιακής συνεργασίας με τη BMW, η Sauber δεν θα υφίσταται πια στο σπορ. Η σπουδαία αγωνιστική ομάδα που ίδρυσε ο Πίτερ Σάουμπερ, και αποτέλεσε το πεδίο ανέλιξης του Μίκαελ Σουμάχερ -μεταξύ άλλων- προς τη F1, θα συνεχίσει ωστόσο να υφίσταται ως οντότητα.

"Μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με το χορηγό ονομασίας Alfa Romeo το 2018, η ομάδα μας έκανε φανταστική πρόοδο από τεχνική, εμπορική και αγωνιστική άποψη", είπε ο Βασέρ. "Αυτό έδωσε πολύ μεγάλο κίνητρο σε όλους τους εργαζόμενούς μας, στην πίστα ή στο εργοστάσιο της Ελβετίας, και η σκληρή μας δουλειά άρχισε να φαίνεται στα αποτελέσματα".

Και κατέληξε: "Να είστε βέβαιοι: με τον Κίμι Ράικονεν και τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι στη μια πλευρά του τοίχου των πιτς και την εξειδίκευση της Sauber και της Alfa Romeo στην άλλη, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε με μεγάλες αξιώσεις".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ