FORMULA 1

H Alfa Romeo στο κέντρο του Μιλάνου

H Alfa Romeo στο κέντρο του Μιλάνου

Το Σαββατοκύριακο (1-2/9) έχουμε το περίφημο γκραν πρι της Μόντσα, που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο. Ευκαιρίας δοθείσης, η Alfa Roeo Sauber F1, ξεκίνησε χθες την εκδήλωση "F1 Unleash" στο Μιλάνο, αφιερωμένη στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το γκραν πρι της Μόντσα, της Μέκκας του ιταλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες της Formula 1, ο οποίος βρίσκεται ανελλιπώς στο πρόγραμμα του θεσμού από το 1950. Η Monza έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με την Alfa Romeo, διότι είναι η πίστα όπου το 1950 ο Nino Farina με την Alfa Romeo 158 κέρδισαν τον πρώτο αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία, μια νίκη που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου την ίδια χρονιά.

Στο "F1 Unleash" το κοινό προσκλήθηκε να γνωρίσει από κοντά τόσο το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo Sauber F1 Team, όσο και τους οδηγούς της, Marcus Ericsson και Charles Leclerc. Η έκπληξη ήρθε όταν το μονοθέσιο πραγματοποίησε γύρους σε μια διαδρομή 1,6 km στην Viale D'Annunzio στο κέντρο του Μιλάνο, ενώ παράλληλα με το μονοθέσιο, το παρόν στη διαδρομή έδωσαν και οι κορυφαίες Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, εφοδιασμένες με τον κινητήρα 2,9 V6 Bi-Turbo των 510 ίππων.

Τέλος ακόμα μία έκπληξη περίμενε το κοινό, αφού στο περίπτερο της Alfa Romeo φιλοξενήθηκε η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio "NRING", μια εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Giulia, η οποία δημιουργήθηκε για να εορταστεί το νέο ρεκόρ που έθεσε η μάρκα στο διάσημο Nürgburgring. Η συγκεκριμένη έκδοση, παράλληλα με τα προηγμένα χαρακτηριστικά που διαθέτουν όλα τα μοντέλα Quadrifoglio, ξεχωρίζει χάρη στο ειδικό χρώμα Circuito Grey, στα επιπλέον τμήματα από ανθρακονήματα (π.χ. καθρέπτες), τα κεραμικά φρένα, καθώς και τα ειδικά καθίσματα επίσης με ανθρακονήματα της Sparco®. Τέλους για τους λίγους τυχερούς που έχουν εξασφαλίσει να αποκτήσουν μία από τις Giulia Quadrifoglio "NRING", η Alfa Romeo έχει ετοιμάσει μια πολύ ιδιαίτερη έκπληξη στο προσεχές διάστημα.

www.driveandtravel.gr

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ