FORMULA 1

Η Ferrari SF90 του 2019

Η Ferrari SF90 του 2019

Ο νέος διοικητής της Scuderia, Ματία Μπινότο, αποκάλυψε στο Μαρανέλο το μονοθέσιο με το οποίο η Ferrari φιλοδοξεί να γίνει ξανά πρωταθλήτρια (PHOTOS).

Τη Ferrari SF90, που πήρε την κωδική της ονομασία από την φετινή 90η επέτειο της ιταλικής εταιρείας, παρουσίασε σήμερα η Scuderia στο Μαρανέλο - συνοδεύοντάς τη φυσικά με τις ελπίδες να κατακτήσει φέτος το πρώτο της πρωτάθλημα στη Formula 1 μετά από έντεκα χρόνια.

Για το σκοπό αυτό η Scuderia στις αρχές του φετινού χρόνου αντικατέστησε στην κεφαλή της τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή Μαουρίτσιο Αριβαμπένε με τον Ματία Μπινότο, που έχοντας το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή τα δύο τελευταία χρόνια κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδο του ιταλικών μονοθεσίων και να τα κάνει ανταγωνιστικά των Mercedes.

Η Ferrari SF90 του 2019

Παράλληλα, σε μια κίνηση αυξημένου ρίσκου, η Ferrari αντικατέστησε τον πολύπειρο Κίμι Ράικονεν, τον τελευταίο της παγκόσμιο πρωταθλητή στο μακρινό 2007, με τον Σαρλ Λεκλέρκ. Ήταν μια σπάνια κίνηση της Scuderia, να αποκτήσει έναν οδηγό με την εμπειρία μόλις ενός έτους στη F1, όμως αυτή ήταν η επιλογή του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε, με βάση τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις του νεαρού Μονεγάσκου πέρσι με τη Sauber.

Κατά πολλούς, ωστόσο, ο Λεκλέρκ έχει το ταλέντο και την ικανότητα να αμφισβητήσει την θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ξεκινά την 5η του σεζόν με τη Scuderia με την πίεση να αποδείξει εκ νέου την αξία του μετά την -κατά γενική ομολογία- ελλιπή του απόδοση το 2018. Συνεπώς, το ρίσκο της Ferrari δεν έχει να κάνει μόνο με την έλλειψη εμπειρίας του Λεκλέρκ, αλλά και με τον εν δυνάμει δύσκολο ανταγωνισμό που μπορεί να προκύψει μεταξύ των δύο οδηγών της στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ferrari SF90 του 2019

"Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά και μεγάλη ένταση μέχρι να ξεκινήσει η χρονιά (σ.σ.: στην Αυστραλία στις 17 Μαρτίου) αλλά είμαστε όλοι απόλυτα αφοσιωμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε", δήλωσε ο Μπινότο στην παρουσίαση της νέας SF90.

Στην κεφαλή της Ferrari πλέον βρίσκεται ο πρόεδρος Τζον Έλκαν, ο αντιπρόεδρος Πιέρο Φεράρι και ο διευθύνων σύμβουλος Λούι Καμιλέρι. "Κατανοούμε πλήρως, ως ομάδα, ότι φέρουμε τις ελπίδες, τις προσμονές και την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου έθνους και εκατομμυρίων οπαδών σε όλο τον κόσμο", είπε ο Έκλαν.

Η Ferrari SF90 του 2019

Και κατέληξε: "Είναι μια ευθύνη που αποδεχόμαστε με χαρά. Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερή μας την τελευταία δεκαετία, αλλά δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Δεν είναι εύκολο να αποδεχθείς μια τέτοια οπισθοδρόμηση, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κοιτάζουμε μπροστά με ισχυρή αφοσίωση και πλήρη αποφασιστικότητα".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ