MOTORSPORTS

Η τρίτη φανέλα της Κορίνθιανς έχει την υπογραφή του Σένα (Photos)

Brazilian driver Ayrton Senna sprays champagne on the photographers to celebrate his career's 30th victory at the Monaco Formula One Grand Prix May 12, 1990.  Britain's Nigel Mansell, who placed second, is visible at right.  (AP Photo/Lionel Cironneau)
Brazilian driver Ayrton Senna sprays champagne on the photographers to celebrate his career's 30th victory at the Monaco Formula One Grand Prix May 12, 1990. Britain's Nigel Mansell, who placed second, is visible at right. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Η Κορίνθιανς τιμά εκ νέου τη μνήμη του Άιρτον Σένα αφού η τρίτης εμφάνιση θα έχει πάνω της την υπογραφή του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου οδηγού της F1.

Μπορεί να έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατο του, ωστόσο κανένας στη Βραζιλία δεν ξεχνά τον Άιρτον Σένα. Ο θρυλικός βραζιλιάνος οδηγός σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά συμπατριωτών του και ο μύθος του παραμένει ζωντανός.

Πέρα από τις ειδικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο υπάρχει μία ομάδα η οποία τιμά με κάθε ευκαιρία τη μνήμη του.

Ο Σένα υπήρξε φανατικός υποστηρικτής της Κορίνθιανς και ο σύλλογος της Βραζιλίας φροντίζει συχνά πυκνά να τον τιμά. Χαρακτηριστικότερη στιγμή ήταν το 2014, όταν οι παίκτες της ομάδας τότε είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας στα χέρια τους κράνη ρέπλικες εκείνου που φορούσε ο Σένα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σπουδαίος Βραζιλιάνος οδηγός είχε χάσει τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994 σε ηλικία 34 ετών, έπειτα από σφοδρή πρόσκρουση του στις μπαριέρες στην πίστα της Ίμολα. Στις 30 Απριλίου του 2014 η Κορίνθιανς αντιμετώπισε τη Νασιονάλ για το Κύπελλο της Βραζιλίας και επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει την μνήμη του.

Τώρα η βραζιλιάνικη ομάδα βρήκε έναν άλλο τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πρώτο του πρωτάθλημα (το είχε κατακτήσει το 1988 με τη Honda Marlboro McLaren) και σε συνεργασία με την ΝΙΚΕ ετοίμασαν μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Πρόκειται για την τρίτη εμφάνιση της ομάδας για τη φετινή σεζόν και όπως μπορείτε να δείτε φέρει επάνω της την υπογραφή του Άιρτον Σένα.

Η τρίτη φανέλα της Κορίνθιανς έχει την υπογραφή του Σένα (Photos)
NIKE

Photo credits: AP/Lionel Cironneau, NIKE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ