FORMULA 1

Κορονοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών το GP του Μπαχρέιν

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car through a corner during the Baharain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car through a corner during the Baharain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Η οργανωτική επιτροπή του Grand Prix του Μπαχρέιν (20-22/3) ανακοίνωσε την Κυριακή (8/3) ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών προς αποφυγή ενδεχόμενης μετάδοσης του κορονοϊού.

Το δεύτερο Grand Prix της Formula 1 - πρώτο στο καλεντάρι είναι αυτό της Αυστραλίας (13-15/3) - που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μπαχρέιν (20-22/3) θα γίνει χωρίς κόσμο. Η ανακοίνωση για κεκλεισμένων των θυρών ήλθε το πρωί της Κυριακής (8/3).

Αυτό αποφασίστηκε από την οργανωτική επιτροπή για λόγους υγείας και προς αποφυγή ενδεχόμενης μετάδοσης του κορονοϊού. "Δεδομένης της συνεχούς εξάπλωσης του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ένα αθλητικό γεγονός με διεθνείς επισκέπτες να βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με τους ντόπιους δεν θα ήταν σωστό να διεξαχθεί με κόσμο τη δεδομένη χρονική στιγμή", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το Grand Prix της Αυστραλίας, ωστόσο, αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά καθώς η χώρα της Ωκεανίας κρίνεται ότι δεν διατρέχει μεγάλο κίνδυνο και ήδη από την Κυριακή (8/3) αναμένονται οι πρώτες αποστολές στη Μελβούρνη. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά προγραμματισμένο για τον Απρίλιο (17-19/4) Grand Prix της Κίνας - χώρα από την οποία αρχικά μεταδόθηκε ο κορονοϊός - μετατέθηκε γι' αργότερα μέσα στη σεζόν.

Photo credits: AP Images

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ