FORMULA 1

O Κάρλος Σάινθ διάδοχος του Αλόνσο στη McLaren

2018 - Carlos Sainz au Rallye Monte-Carlo
2018 - Carlos Sainz au Rallye Monte-Carlo 2018 - CARLOS SAINZ AU RALLYE MONTE-CARLO

Μια μέρα μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση αποχώρησης του Φερνάντο Αλόνσο από τη Formula 1, η McLaren ανακοίνωσε ότι διάδοχος του δις πρωταθλητή θα είναι ένας άλλος Ισπανός - ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

H McLaren παρακολουθούσε από καιρό την απόδοση του Σάινθ με τη Renault και κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του από τη Red Bull, η οποία τον είχε «δανείσει» στη Renault.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ζακ Μπράουν, επιβεβαίωσε πως «τον αξιολογούμε ιδιαίτερα ψηλά στη γενιά των νέων ταλαντούχων οδηγών που ανελίσσονται στη Formula 1».

Η αποδέσμευση του Σάινθ σημαίνει ότι η Red Bull θα προκρίνει για τη θέση του Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος από το 2019 θα βρίσκεται στη Renault, τον Πιέρ Γκασλύ που έχει εντυπωσιάσει φέτος με τη θυγατρική Toro Rosso.

Για τη θέση δίπλα στον Σάινθ στη McLaren, στο μεταξύ, υποψήφιοι φέρονται να είναι ο νυν οδηγός της ομάδας Στόφελ Βαντόρν, καθώς και ο Εστεμπάν Οκόν της Force India και ο εφεδρικός οδηγός της McLaren και εξαιρετικά ταλαντούχος διεκδικητής του τίτλου της F2 Λάντο Νόρις.

«Αποζητούσα καιρό [τη θέση στη McLaren], είμαι οπαδός της McLaren όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου», είπε ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Ισπανός, που θα εκκινήσει του χρόνου την πέμπτη του χρονιά στη F1, δεν πτοείται από την νυν χείριστη απόδοση της McLaren στην πίστα:

«Η ομάδα έχει ένα πολυετές πλάνο επιστροφής στην κορυφή στο μέλλον και ανυπομονώ να παίξω κεντρικό ρόλο στο ταξίδι της επιστροφής της στην κορυφή.

Πολλοί οδηγοί της McLaren ήταν ήρωές μου, και ο Φερνάντο φυσικά είναι ένας από αυτούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάρω τη θέση του ως μέλος της νέας γενιάς Ισπανών οδηγών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη McLaren γι' αυτή την ευκαιρία», κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ