FORMULA 1

Ο Λεκλέρκ στη Ferrari το 2019!

Sauber test driver Charles Leclerc of Monaco adjusts his earplug before the first practice session for the Malaysian Formula One Grand Prix at Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Friday, Sept. 29, 2017. (AP Photo/Vincent Thian)
Sauber test driver Charles Leclerc of Monaco adjusts his earplug before the first practice session for the Malaysian Formula One Grand Prix at Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Friday, Sept. 29, 2017. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Ο Σαρλ Λεκλέρκ θα είναι ο νέος οδηγός της Ferrari στη Formula 1 από το 2019, αντικαθιστώντας τον Κίμι Ράικονεν, που θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα στη Formula 1, οδηγώντας για την Alfa Romeo Sauber.

Η Scuderia ανακοίνωσε και επίσημα την αναμενόμενη απόκτηση του Λεκλέρκ, πρωταθλητή του GP3 και της Formula 2, μετά τις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις του Μονεγάσκου με τη Sauber στη F1. Πρόκειται για μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις της Ιστορίας της που αποκτά έναν νεαρό οδηγό, και χωρίς μεγάλο αριθμό από Γκραν Πρι στο ενεργητικό του.

Ενδεικτικό είναι ότι στα χρονικά της Scuderia στη F1, μόνο ο Μεξικανός Ρικάρντο Ροντρίγκεζ ήταν νεαρότερος σε ηλικία από τον 20χρονο Λεκλέρκ, όταν οδήγησε για πρώτη φορά για την ιταλική ομάδα. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λεκλέρκ προέρχεται από την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari, και είναι ο πρώτος από τα μέλη της Ακαδημίας αυτής που καταφέρνει να φτάσει μέχρι την ομάδα της F1.

Ο Λεκλέρκ ήταν επιλογή του πρόσφατα αποθανόντος προέδρου της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Παρότι ο διάδοχός του Λούις Καμιλιέρι διατηρούσε ιδιαίτερη πίστη και υποστήριξη στον Ράικονεν, εντέλει η Scuderia αποφάσισε να τηρήσει την επιλογή του Μαρκιόνε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ