FORMULA 1

Ο Ράικονεν επιστρέφει στην Alfa Romeo Sauber

Ο Ράικονεν επιστρέφει στην Alfa Romeo Sauber

Ο Κίμι Ράικονεν πήρε την απόφαση να παραμείνει στη Formula 1 υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με την Alfa Romeo Sauber, μετά την απώλεια της θέσης του στη Scuderia Ferrari από τον 20χρονο Σαρλ Λεκλέρκ.

Η AR Sauber F1 έχει άρρηκτους δεσμούς με τη Ferrari - πέραν του γεγονότος ότι χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Scuderia. Επίσης, η ομάδα ανοικοδομείται -με εξαιρετικά αποτελέσματα, φέτος- από τον πρώην διοικητή της Renault F1, Φρεντ Βασέρ.

Για τον Κίμι και τη Sauber, αυτή είναι μια επανένωση μετά την πρώτη φορά που συνεργάστηκαν, το 2001 - έτος στο οποίο ο Φινλανδός έκανε άμεσα εμφανές του φαινομενικό του ταλέντο πριν τον υπογράφει η McLaren για την επόμενη σεζόν. Στα 18 αυτά χρόνια, ο Ράικονεν κατέκτησε ένα πρωτάθλημα της F1, 20 νίκες, και ανέβηκε 100 φορές στο βάθρο των Γρκαν Πρι.

«Μαντέψτε ποιος γύρισε! Έρχονται δύο χρόνια με τη Sauber F1! Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία που επιστρέφω εκεί όπου ξεκίνησαν όλα!», έγραψε ο Κίμι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο Βασέρ, από την πλευρά του, είπε: «Η υπογραφή του Κίμι Ράικονεν αποτελεί ένα βασικό θεμέλιο της προσπάθειάς μας, και μας βοηθά να προοδεύσουμε στο εγγύς μέλλον. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντου του Κίμι και η τεράστια εμπειρία του στη Formula 1 θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου μας, και μαζί θα επιταχύνουν και την εξέλιξη της ομάδας μας συνολικά. Θα ξεκινήσουμε το 2019 μαζί με πολύ ισχυρά κίνητρα να κατακτήσουμε τα αποτελέσματα που μετρούν».

Για τη θέση δίπλα στον Ράικονεν στην Alfa Romeo Sauber F1 φαβορί φέρεται να είναι ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι - ένας ακόμα (όπως και ο Λεκλέρκ) οδηγός που προκύπτει από την Ακαδημία Νέων Οδηγών της Ferrari. Η Scuderia, μάλιστα, ως μέρος της συμφωνίας με τη Sauber, φέρεται να έχει το δικαίωμα να επιλέξει έναν εκ των δύο οδηγών της ελβετικής ομάδας - κι ο «εκλεκτός» φημολογείται ότι είναι ο Τζιοβινάτσι, έναντι του Μάρκους Έρικσον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ