FORMULA 1

Σαν στο σπίτι της η Renault

Σαν στο σπίτι της η Renault

Ξεκινούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σίλβερστοουν, η οποία απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις της Renault Sport Team στο Enstone.

Οι δύο βασικές εγκαταστάσεις της Renault, όσον αφορά στην εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, βρίσκονται στο Viry-Châtillon της Γαλλίας και στο Enstone της Μεγάλης Βρετανίας. Στην πρώτη γίνεται η εξέλιξη και κατασκευή της μονάδας παραγωγής ισχύος, ενώ στη δεύτερη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται το πλαίσιο και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του μονοθεσίου.

Οι εγκαταστάσεις του Enstone βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50χλμ. από την πίστα του Silverstone, αυτός όμως δεν είναι και ο μοναδικός λόγος που το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία για τη Renault, αφού:

Η πρώτη επίσημη συμμετοχή της Renault στο Π.Π. της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό GP στην πίστα του Silverstone to 1977, με τον Ζαν-Πιέρ Ζαμπουίγ να οδηγεί την επαναστατική RS01 με τον κινητήρα turbo.

Σαν στο σπίτι της η Renault

Με τον φετινό αγώνα, η Renault, από το 1977 μέχρι και σήμερα, είτε σε επίπεδο πλήρους εμπλοκής, είτε ως προμηθευτής κινητήρων θα έχει συμμετάσχει σε 40 Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας (στις πίστες του Silverstone και του Brands Hatch).

Στη Μεγάλη Βρετανία, η Renault έχει πετύχει το μεγαλύτερο της αριθμό νικών (12), ενώ και σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών η εταιρεία έχει πετύχει εξαιρετική επίδοση με 460 βαθμούς (2η καλύτερη).

Τρείς Βρετανοί οδηγοί έχουν κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας τους οδηγώντας μονοθέσιο με κινητήρα της Renault. Ο Νάιτζελ Μάνσελ (1991 & 1992), o Ντέιμον Χιλ (1994) και ο Τζόνι Χέρμπερτ (1995).

O Νίκο Χούλκενμπεργκ έχει βρεθεί στην βαθμολογούμενη ζώνη στο Βρετανικό GP για 5 συνεχόμενες χρονιές, ενώ η καλύτερη επίδοση του στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν πέρυσι όπου εκκίνησε από την 5η θέση.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ