FORMULA 1

Τα νέα χρώματα της Williams

Τα νέα χρώματα της Williams

Η ένδοξη βρετανική ομάδα, Williams, πέρασε σε νέα εποχή, με σκοπό να ανοικοδομηθεί για να αναβιώσει την επιτυχία του παρελθόντος της.

Η Williams Racing παρουσίασε στο εργοστάσιό της, στο Γκροβ της Αγγλίας, το νέο χορηγό και τα νέα χρώματά της για τη φετινή σεζόν της Formula 1, ενώ το καινούριο της μονοθέσιο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στις δοκιμές της Βαρκελώνης την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το τέλος της πενταετούς χορηγίας της Martini, η αγγλική ομάδα απέκτησε νέο κεντρικό χορηγό, την βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ROKiT, κι έτσι άλλαξε τα χρώματά της σε γαλάζιο και λευκό.

Παρόντες στην εκδήλωση του Γκροβ ήταν και οι δύο νέοι οδηγοί της ομάδας, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα -που κάνει τη θριαμβευτική του επιστροφή στα Γκραν Πρι οκτώ χρόνια μετά το σφοδρό του ατύχημα στο ιταλικό ράλι Ρόντε ντι Αντόρα που τον άφησε με μερική αναπηρία στο δεξί του χέρι- και ο πολλά υποσχόμενος πρωταθλητής της Formula 2 Τζορτζ Ράσελ.

Τα νέα χρώματα της Williams

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της ομάδας, Κλερ Ουίλιαμς, κόρη του Σερ Φρανκ Ουίλιαμς, δήλωσε ότι η συμφωνία με τη ROKiT είναι πολυετής, και συνέχισε λέγοντας ότι η Williams «χτίζεται για ένα επιτυχημένο μέλλον» μετά την ραγδαία πτώση της απόδοσής της το 2018.

Ξεκάθαρος και άμεσος στόχος της Williams είναι να διαφύγει φέτος από την τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, στην οποία πέρσι, με μόλις 7 βαθμούς. Το 2017, πάντα με τις μονάδες ισχύος της Mercedes, είχε τελειώσει τη σεζόν στην πέμπτη θέση με 83 βαθμούς.

Τα νέα χρώματα της Williams

Στην παρουσίαση της ομάδας βρισκόταν και ο ιδρυτής της ROKiT, Τζόναθαν Κέντρικ, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μηχανικός της εταιρείας ελαστικών Goodyear. Μάλιστα, το 1978 ο Βρετανός είχε συνεργαστεί και με τη Williams, στο μονοθέσιο του Άλαν Τζόουνς.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ