MOTORSPORTS

MotoGP: Νίκη Ντοβιτσιόζο στη Βαλένθια

MotoGP Ducati rider Andrea Dovizioso of Italy celebrates on the podium after winning the MotoGP Motorcycle Grand Prix at the Ricardo Tormo circuit in Cheste near Valencia, Spain, Sunday, Nov. 18, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz)
MotoGP Ducati rider Andrea Dovizioso of Italy celebrates on the podium after winning the MotoGP Motorcycle Grand Prix at the Ricardo Tormo circuit in Cheste near Valencia, Spain, Sunday, Nov. 18, 2018. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Βαλένθια, με το οποίο έκλεισε η αυλαία στο MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Βαλένθια, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν στο MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 24:03.408 και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

Παράλληλα, ο Ντοβιτσιόζο άφησε στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Άλεξ Ρινς με Suzuki (+2.750), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε άλλος ένας Ισπανός, ο Πολ Εσπαργκαρό με KTM (+7.406). Ο Ισπανός ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο, το οποίο ήταν το πρώτο και για την KTM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο» διεκόπη για 40 λεπτά μετά από 14 γύρους, λόγω έντοχης βροχής, η οποία έθεσε εκτός... μάχης αρκετούς αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων του παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαρκ Μάρκεθ (Honda) και του Μάβερικ Βινάλες (Yamaha), ο οποίος είχε πάρει την "pole position".

Δεδομένου ότι, όταν διεκόπη το Grand Prix της Βαλένθια, δεν είχαν καλυφθεί τα 3/4 της απόστασης του αγώνα, προγραμματίστηκε ένα δεύτερο γκραν πρι 14 γύρων, στο οποίο «έτρεξαν» οι αναβάτες που είχαν πάρει κατάταξη στον 13ο γύρο, ενώ η θέση τους σε αυτόν τον γύρο έκρινε τη σειρά τους στην εκκίνηση.

Ο Μάρκεθ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα μετά το GP της Ιαπωνίας στις 21 Οκτωβρίου. Ο Ισπανός αναβάτης συγκέντρωσε 321 βαθμούς, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Ντοβιτσιόζο με 245. Την τρίτη θέση στην κατάταξη πήρε ο Ιταλός, Ρόσι (Yamaha) με 198, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισπανοί, Βινάλες (193) και Ρινς (169).

AP Photo/Alberto Saiz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ