Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Βαλένθια, με το οποίο έκλεισε η αυλαία στο MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Βαλένθια, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν στο MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 24:03.408 και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

ADVERTISING

Παράλληλα, ο Ντοβιτσιόζο άφησε στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Άλεξ Ρινς με Suzuki (+2.750), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε άλλος ένας Ισπανός, ο Πολ Εσπαργκαρό με KTM (+7.406). Ο Ισπανός ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο, το οποίο ήταν το πρώτο και για την KTM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο» διεκόπη για 40 λεπτά μετά από 14 γύρους, λόγω έντοχης βροχής, η οποία έθεσε εκτός... μάχης αρκετούς αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων του παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαρκ Μάρκεθ (Honda) και του Μάβερικ Βινάλες (Yamaha), ο οποίος είχε πάρει την "pole position".

Δεδομένου ότι, όταν διεκόπη το Grand Prix της Βαλένθια, δεν είχαν καλυφθεί τα 3/4 της απόστασης του αγώνα, προγραμματίστηκε ένα δεύτερο γκραν πρι 14 γύρων, στο οποίο «έτρεξαν» οι αναβάτες που είχαν πάρει κατάταξη στον 13ο γύρο, ενώ η θέση τους σε αυτόν τον γύρο έκρινε τη σειρά τους στην εκκίνηση.

ADVERTISING

Ο Μάρκεθ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα μετά το GP της Ιαπωνίας στις 21 Οκτωβρίου. Ο Ισπανός αναβάτης συγκέντρωσε 321 βαθμούς, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Ντοβιτσιόζο με 245. Την τρίτη θέση στην κατάταξη πήρε ο Ιταλός, Ρόσι (Yamaha) με 198, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισπανοί, Βινάλες (193) και Ρινς (169).

AP Photo/Alberto Saiz