MOTOGP

MotoGP: Όταν ο Μάρκεθ φοβήθηκε για τη ζωή του

Spain's Marc Marquez steers his motorcycle during the MotoGP race at German Motorcycle Grand Prix at the Sachsenring circuit in in Hohenstein-Ernstthal, Sunday, July 7, 2019. (AP Photo/Jens Meyer)
Spain's Marc Marquez steers his motorcycle during the MotoGP race at German Motorcycle Grand Prix at the Sachsenring circuit in in Hohenstein-Ernstthal, Sunday, July 7, 2019. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Ο Μαρκ Μάρκεθ μίλησε για το ρίσκο που πρέπει να πάρει κάποιος για να φτάσει στην κορυφή, αλλά και για τη στιγμή που φοβήθηκε για τη ζωή του. (VIDEO)

Συνέντευξη στο DAZN έδωσε ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για το γεγονός ότι πρέπει να οδηγήσεις στο ρίσκο για να φτάσεις στην κορυφή.

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στη μοναδική στιγμή κατά την οποία φοβήθηκε για τη ζωή του.

Αρχικά, ο Ισπανός αναβάτης είπε: "Η ισορροπία ανάμεσα στο ρίσκο και την επιβράβευση, είναι λεπτή. Χωρίς ρίσκο δεν έχεις επιβράβευση και αν θες να επιβραβευτείς περισσότερο από τους άλλους, πρέπει να ρισκάρεις και περισσότερο. Η εξερεύνηση του ορίου είναι στο DNA μου. Το να πέφτεις ποτέ δεν είναι καλό πράγμα, αλλά όταν έχεις εμπειρία, βοηθάει. Όταν συμβαίνει σφίγγω το σώμα και τους ώμους μου, προετοιμάζω τον εαυτό μου για την πτώση. Προσπαθώ να ξεκινήσω να σέρνομαι με τα πόδια μου επάνω. Δεν μπορείς να προπονηθείς στο πως θα πέφτεις, όμως όταν το έχεις κάνει πολλές φορές, είναι σαν να έχεις προπονηθεί".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Μουτζέλο το 2013: "Σε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου αποφάσισα να πηδήξω από τη μοτοσικλέτα. Ευτυχώς το έκανα. Ήταν η μόνη φορά που φοβήθηκα. Φοβήθηκα γιατί ήξερα ότι κάτι πολύ σοβαρό θα μπορούσε να μου είχε συμβεί. Αυτή η πτώση με επηρέασε όλο το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορούσα να περάσω από αυτό το σημείο στη μέγιστη ταχύτητά μου. Ευτυχώς, στον αγώνα, το ξέχασα".

Θυμηθείτε το τρομακτικό του ατύχημα

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ