MOTOGP

Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσικλετών

Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσικλετών

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ανακοίνωσε ο Carmelo Ezpeleta, διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ανακοίνωσε ο Carmelo Ezpeleta, διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, η οποία βρίσκεται πίσω από την οργάνωση του MotoGP. Το πρωτάθλημα θα έχει την ονομασία FIM MotoE World Cup, με χορηγό τίτλου την εταιρεία ενέργειας Enel.

"Η επιλογή της Dorna μάς τιμά και ήδη δεσμευτήκαμε για το εν λόγω εγχείρημα. Προχωρήσαμε την ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο: κάθε μοντέλο της Energica υπόκειται αυστηρό έλεγχο ποιότητας και δοκιμές επιδόσεων, με το τμήμα Ερευνας και Εξέλιξης να είναι πάντα επικεντρωμένο στις νέες τεχνολογίες και στην εφαρμογή τους. Η ιστορία μας προέρχεται από τους αγώνες και το πάθος μας για τον τομέα δεν ξεθώριασε ποτέ. Το FIM MotoΕ World Cup είναι ένα εξαιρετικό εγχείρημα, στο οποίο αποβλέπαμε ότι θα γίνει πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον μπορεί να γίνει, χάρη στη Dorna και τη μοναδική της μακροχρόνια εμπειρία", είπε η πρόεδρος της Energica, Livia Cevolini.

Στο συγκεκριμένο ενιαίο πρωτάθλημα, που θα ξεκινήσει το 2019, θα συμμετάσχουν 11 ομάδες με τροποποιημένες εκδόσεις της Energica Ego με την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων να φτάνει τα 107 kW (146 ίπποι). Η έκδοση δρόμου της Energica Ego φορά πλαίσιο χωροδικτύωμα από ατσάλι και κινείται από έναν ελαιόψυκτο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 134 ίππους και ροπή 195,15 Nm, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 240 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 11,7 kWh που φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες και κατά 85% μέσα σε 30 λεπτά, όταν συνδέεται σε ειδικό μηχανισμό ταχυφόρτισης…

www.driveandtravel.gr

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ