MOTOGP

Ρόσι για το ατύχημα: "Ο άγιος των μοτοσυκλετιστών ήταν μαζί μας"

Italian rider Valentino Rossi competes during the MotoGP at the Czech Republic motorcycle Grand Prix at the Automotodrom Brno, in Brno, Czech Republic, Sunday, Aug. 9, 2020. (AP Photo/Petr David Josek)
Italian rider Valentino Rossi competes during the MotoGP at the Czech Republic motorcycle Grand Prix at the Automotodrom Brno, in Brno, Czech Republic, Sunday, Aug. 9, 2020. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Το ατύχημα που έγινε στο MotoGP της Αυστρίας θα μπορούσε να έχει στοιχίσει τη ζωή στον Βαλεντίνο Ρόσι και άλλους οδηγούς. Ο ίδιος μίλησε για τα πιο τρομακτικά δευτερόλεπτα της καριέρας του και επέκρινε τον Ζοάν Ζαρκό για την οδηγική του συμπεριφορά.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε... Άγιο στη διάρκεια του MotoGP της Αυστρίας, δεδομένου ότι μία ιπτάμενη μοτοσυκλέτα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κεφάλι του, μετά τη σύγκρουση του Ζοάν Ζαρκό με τον Φράνκο Μορμπιντέλι.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, κι αφού κι ο ίδιος -όταν είδε στην τηλεόραση τι έγινε- δεν πίστευε στην τύχη του, μίλησε για τα πιο ανατριχιαστικά δευτερόλεπτα της ζωής του.

"Είδα μια σκιά να έρχεται προς το μέρος μου και νόμιζα ότι ήταν το ελικόπτερο που πετούσε πάνω μας. Ένιωσα πραγματικό φόβο. Ο Άγιος των μοτοσυκλετιστών μάς έσωσε σήμερα. Ήταν η πιο ριψοκίνδυνη στιγμή της καριέρας μου, αυτό είναι δεδομένο. Νιώθω χάλια. Έχω φοβηθεί πολύ. Ήταν πολύ επικίνδυνο. Κανένας από τους τέσσερις οδηγούς δεν έχει υποστεί κάποιο τραυματισμό. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει προκειμένου κάποια πράγματα να αλλάξουν στο μέλλον, γιατί για μένα τέτοιου είδους ελιγμοί είναι επικίνδυνοι" δήλωσε αρχικά και προσέθεσε πάνω στο τελευταίο:

"Τώρα όλοι οδηγούν πολύ επιθετικά κι αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Πρέπει να ξέρουν ότι ρισκάρουν πολύ! Προσωπικά, θεωρώ πως είναι σημαντικό να σεβαστώ τους αναβάτες που βρίσκονται στην πίστα μαζί μου και να μην ξεχνάμε ότι αυτό το άθλημα είναι πολύ επικίνδυνο. Ειδικά σε ένα κομμάτι σαν αυτό, με μεγάλες ευθείες".

Όσον αφορά στον Ζοάν Ζαρκό και τον Φράνκο Μορμπιντέλι που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση, είπε πως "αυτό που έκανε ο Ζαρκό ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο. Έθεσε σε κίνδυνο πολλούς οδηγούς, όχι μόνο τον εαυτό του. Μιλήσαμε γι αυτό, του εξήγησα και μου είπε ότι δεν το έκανε επίτηδες. Παρόλ' αυτά, σε κάθε περίπτωση, το να είσαι επιθετικός στην οδήγηση είναι ένα πράγμα, αλλά το φρενάρισμα στο πρόσωπο ενός οδηγού που πηγαίνει με 300 χιλιόμετρα την ώρα είναι μια πιθανή καταστροφή. Είναι τρελός. Την περασμένη εβδομάδα έκανε το ίδιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές ζημιές".

AP Photo/Petr David Josek

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ