ΡΑΛΙ

Ράλι Ντακάρ: Ο Πάουλο Γκονσάλβες είχε το Ντακάρ στο αίμα του

Portugals Paulo Goncalves of Honda Team HRC, waves to the public after crossing the podium ramp during the symbolic start of the Dakar Rally 2016, in Buenos Aires, Argentina, Saturday, Jan. 2, 2016. The race will start on Jan. 3, passing through Bolivia. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Portugals Paulo Goncalves of Honda Team HRC, waves to the public after crossing the podium ramp during the symbolic start of the Dakar Rally 2016, in Buenos Aires, Argentina, Saturday, Jan. 2, 2016. The race will start on Jan. 3, passing through Bolivia. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ο Πάουλο Γκονσάλβες, που έχασε τη ζωή του στο Ράλι Ντακάρ από ανακοπή καρδιάς ύστερα από πτώση, ανήκε στη κατηγορία οδηγών που είχαν ασίγαστο πάθος με το επάγγελμά τους.

Τα ατυχήματα, πριν ή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ενδεχομένως προβληματίζουν του οδηγούς για τη συνέχεια. Οι επαγγελματίες, από τη στιγμή που η δουλειά τους είναι αυτή, εξακολουθούν να παίρνουν το ρίσκο και για τον επόμενο αγώνα, τον μεθεπόμενο και ούτω καθεξής.

Οι ερασιτέχνες, ίσως, αν πρόκειται για σοβαρό ατύχημα, να παίρνουν το “μήνυμα” και να βάζουν τέλος στο χόμπι τους.

Οταν όμως πρόκειται για επαγγελματίες που επιπλέον έχουν πάθος ασίγαστο με αυτό που κάνουν, τότε κανένα ατύχημα δεν αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρά τους.

Ο Πάουλο Γκονσάλβες, ο Πορτογάλος αναβάτης της Honda, που έχασε χθες τη ζωή του στο Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, από ανακοπή καρδιάς ύστερα από πτώση, ανήκε σε αυτή τη κατηγορία οδηγών.

Το 13ο Ράλι Ντακάρ που πραγματοποιούσε, απέβηκε μοιραίο για τον 40χρονο αναβάτη, ο οποίος έκανε τον παρθενικό αγώνα το 2006 και είχε τέσσερις τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2018 δεν πήρε μέρος στον αγώνα, καθώς σε μια από τις προπονήσεις του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έσπασε το γόνατο και τον ώμο του.

Τον Νοέμβριο του 2018, το Sport24.gr πήγε στην Εκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου και μίλησε με τον Γκονσάλβες.

Παραθέτουμε τη συνέντευξη στη μνήμη του.

TAGS ΡΑΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ