WRC

Γύρος Κορσικής (ΕΔ3): Οριακά πρώτος ο Τάνακ

FIA World Rally Championship 2019 / Round 04 / Tour de Corse, Rallye de France / 28th-31st March, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2019 / Round 04 / Tour de Corse, Rallye de France / 28th-31st March, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Οττ Τάνακ της Toyota τελείωσε το πρώτο πρωί του γαλλικού αγώνα με ισχνό προβάδισμα από τους Έβανς, Νεβίλ και Σόρδο, ενώ ο Σεμπαστιάν Οζιέ έμεινε 24 δευτερόλεπτα μακριά.

Παρότι στην εναρκτήρια Ειδική του Γύρου Κορσικής, 4ου φετινού αγώνα του WRC, ο Οττ Τάνακ έχασε χρόνο όταν συνάντησε ένα κοπάδι αγελάδων, ο Εσθονός της Toyota τελείωσε το πρωινό loop του πρώτου σκέλους επικεφαλής - την ώρα που ο Σεμπαστιάν Οζιέ έμεινε 24 δευτερόλεπτα πίσω του, στην 8η θέση.

Καθώς οι τέσσερις πρώτοι χωρίζονται από μόλις 7,6 δευτ., ο Τάνακ ηγείται με μόλις 1,3 δευτ. του Έλφυν Έβανς της M-Sport, ενώ ακολουθούν οι Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρδο της Hyundai. «Πέντε αγελάδες στη μέση του δρόμου! Έπρεπε να σταματήσουμε και χάσαμε αρκετό χρόνο», είπε ο Τάνακ στο τέλος της πρώτης Ειδικής. Και αργότερα συμπλήρωσε: «Δεν ήταν και τόσο καλό το πρωί για εμάς, αλλά είχαμε σταθερότητα. Κανένα θέμα, αλλά πιστεύω ότι ο ρυθμός μου μπορεί να βελτιωθεί. Γενικά το αυτοκίνητο δουλεύει καλά. Πρέπει απλώς να καταλάβω αυτές τις νέες Ειδικές. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος.»

Ο Έβανς και οι Κρις Μικ και Τάνακ της Toyota κέρδισαν από μία Ειδική, ενώ τα προβλήματα για τον Οζιέ ξεκίνησαν από νωρίς. Στην πρώτη Ειδική έχασε πάνω από 10 δευτ. κάνοντας τετ-α-κε σε μια φουρκέτα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε συναντήσει τις ίδιες αγελάδες με τον Τάνακ. Στην ΕΔ2 έχασε 11,7 και στην ΕΔ3 άλλα 3,2 δευτ. «Δεν είναι το ξεκίνημα που θέλαμε. Πασχίζω με το αυτοκίνητο όλο το πρωί, αλλά κάναμε κάποιες αλλαγές τώρα και έχει καλύτερη αίσθηση», είπε ο Γάλλος.

Προβλήματα είχε και ο Κρις Μικ, ο οποίος στην πρώτη Ειδική έσπασε την εμπρός αριστερή ανάρτηση σε μια «μπούκα», αλλά αργότερα ανέβασε το ρυθμό του, κοντά σε αυτόν του Τάνακ, για να ανέβει στην 9η θέση, 23 δευτ. πίσω από τον Οζιέ. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Φινλανδοί Τέμου Σούνινεν της M-Sport και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα της Toyota. Ο τελευταίος έχασε πολύ χρόνο με πολύ αργές σημειώσεις, αλλά για την ΕΔ3 χρησιμοποίησε τις σημειώσεις του 2015 που είπε ότι «απέδωσαν εκπληκτικά».

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ βρέθηκε ήδη εκτός μάχης για τη διεκδίκηση της πέμπτης νίκης στην πατρίδα του, μετά από ατύχημα στην πρώτη Ειδική. Ο Γάλλος γλίστρησε στην έξοδο μιας μαριστερής στροφής, χτύπησε έναν βράχο και έσπασε έναν βραχίονα της πίσω ανάρτησης. Στην επόμενη απλή διαδρομή έκανε επιδιορθώσεις, με το ανταλλακτικό εξάρτημα που είχε μαζί του, αλλά είχε ήδη χάσει δύο λεπτά. «Η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι πλέον εντάξει και αισθάνομαι καλά να πιέσω. Εντάξει, χάσαμε πολύ χρόνο, αλλά είμαστε ακόμα εδώ, και οδηγούμε», είπε ο Γάλλος, που έφτασε τον Τάνακ στα 6 δευτ. στην ΕΔ3.

Ο Εσαπέκα Λάπι φαίνεται να έχει τα ίδια προβλήματα με τον Οζιέ στοο στήσιμο του Citroen C3 WRC, και είναι στην 7η θέση (έχοντας και έναν τετ-α-κε στην ΕΔ3), ενώ και ο Τιερί Νεβίλ δεν ήταν τόσο ικανοποιημένος από τη ρύθμιση, ειδικά του μπροστινού, του Hyundai i20 WRC. «Η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι εντάξει, αλλά οι σημειώσεις μου είναι άλλοτε πολύ γρήγορες και άλλοτε πολύ αργές. Δεν θέλω να ρισκάρω και πολύ», τόνισε ο Βέλγος.

Η πρώτη μέρα του Γύρου Κορσικής ολοκληρώνεται με το δεύτερο loop το απόγευμα, που περιλαμβάνει την την επανάληψη των ίδιων τριών Ειδικών Διαδρομών.

WRC – ΓΥΡΟΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 3η Ειδική)

Γύρος Κορσικής (ΕΔ3): Οριακά πρώτος ο Τάνακ

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ