MOTORSPORTS

O Λεμπ σε έξι αγώνες του WRC 2019 με τη Hyundai

O Λεμπ σε έξι αγώνες του WRC 2019 με τη Hyundai

H Hyundai ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σεμπαστιάν Λεμπ, με διετές συμβόλαιο. Ο Γάλλος θα τρέξει σε 6 αγώνες του WRC το 2019.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας των ράλι, θα αγωνίζεται στο WRC με τη Hyundai τα δύο επόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία. Ξεκινώντας από το Ράλι Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου, ο Γάλλος με το συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά θα εκκινήσουν σε 6 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του χρόνου, στα μπάκετ του Hyundai i20 WRC.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι θα κάνει τις πρώτες του δοκιμές με το αυτοκίνητο πριν τον αγώνα του Μόντε Κάρλο. Με την ταχύτητα που έδειξε το 2018 το i20 WRC, και δεδομένου ότι ο Λεμπ έδειξε να βρίσκεται ακόμα στην οδηγική αιχμή -παρά την πολυετή απουσία του- με τη νίκη στο Ράλι Καταλονίας τον Οκτώβριο, όλα δείχνουν ότι ο Γάλλος έχει φέτος τη δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των 79 νικών της καριέρας του στο WRC.

«Η νίκη στην Ισπανία αναζωπύρωσε την επιθυμία μου να αγωνίζομαι στην κορυφή του WRC», είπε ο Λεμπ. «Η έλευσή μας στη Hyundai θα δώσει στον Ντανιέλ και σε εμένα μια φρέσκια πρόκληση, για την οποία ανυπομονώ. Με έχει εντυπωσιάσει η προσέγγιση της ομάδας, και η αποφασιστικότητά της να κερδίσει. Ήταν για τα καλά στη μάχη του τίτλου φέτος κι αισθάνομαι ότι έχω πολλά να της δώσω. Το Hyundai i20 WRC έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει αγώνες, και εμείς ως πλήρωμα ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά, με τους καλύτερους, κι έτσι το 2019 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά!».

Μετά το αιφνίδιο τέλος του προγράμματος της Peugeot στο Ράλι Ντακάρ και έπειτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, από τις 6 ως τις 17 Ιανουαρίου οι Λεμπ και Ελενά θα βρίσκονται στο Περού για το Ράλι Ντακάρ 2019 - στο οποίο θα αγωνιστούν με ένα ιδιωτικό Peugeot 3008DKR της ομάδας PH Sport.

Ο Μισέλ Ναντάν, διευθυντής της Hyundai Motorsport, τόνισε: «Η ανακοίνωση του Σεμπαστιάν είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομάδα μας και είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι για το ότι συμφώνησε για διετές συμβόλαιο. Η εξασφάλιση της συμφωνίας με έναν οδηγό του δικού του τεράστιου ταλέντου και βεληνεκούς δείχνει ότι είμαστε μια ελκυστική και ανταγωνιστική επιλογή στο WRC. Ως απόλυτος στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και πιστεύουμε ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να το πετύχουμε».

Παράλληλα, η Hyundai ανακοίνωσε και τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου της με τον Ντάνι Σόρδο. Ο Ισπανός θα οδηγήσει το αυτοκίνητο του Λεμπ στους υπόλοιπους οκτώ από τους 14 αγώνες του WRC, ξεκινώντας από το Ράλι Μεξικού τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι, μετά το Μόντε, ο Λεμπ θα τρέξει και στο Ράλι Σουηδίας το Φεβρουάριο.

Οι Τιερί Νεβίλ και Αντρέας Μίκελσεν θα κάνουν πλήρες πρόγραμμα με τα άλλα δύο Hyundai i20 WRC - αν και αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για τον Νορβηγό, έπειτα από τα φτωχά φετινά του αποτελέσματα. Οι προσδοκίες του Χέιντεν Πάντον, αντίθετα, δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η Hyundai ανέφερε ότι «είμαστε σε ανοιχτό διάλογο μαζί του για να συζητήσουμε την εμπλοκή του στην ομάδα μας του χρόνου».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ