WRC

Ο Τάνακ κρατά "με νύχια και με δόντια" το προβάδισμα

Ο Τάνακ κρατά "με νύχια και με δόντια" το προβάδισμα

Παρά το πρόβλημα με την ανάρτηση, που αντιμετώπισε στην τελευταία ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας του ράλι Πορτογαλίας, ο Οτ Τάνακ, κατάφερε να φέρει το Toyota Yaris 4,3 δευτ. μπροστά από τον Κρις Μικ.

Παρά το πρόβλημα με την ανάρτηση, που αντιμετώπισε στην τελευταία ειδική διαδρομή της χθεσινής, δεύτερης ημέρας του ράλι Πορτογαλίας, ο Οτ Τάνακ, κατάφερε να φέρει το Toyota Yaris στον τερματισμό και να βρίσκεται μόλις 4,3 δευτ. μπροστά από τον ομόσταβλό του Κρις Μικ (είχε πρόβλημα με το χειρόφρενο), ο οποίος οδηγεί καταπληκτικά ένα ακόμα Yaris.

Πάντως, ο τρίτος οδηγός της Toyota, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, μολονότι πίεζε τον Τάνακ, έσπασε την ανάρτηση και εγκατέλειψε στο τέλος. Ωστόσο, σήμερα θα μπει ξανά στον αγώνα από την 11η θέση και θα διεκδικήσει τους βαθμούς.

"Είκοσι πέντε χιλιόμετρα πριν από το τέλος, σπάσαμε το μπροστινό δεξιό αποσβεστήρα. Ήταν μια δύσκολη ειδική διαδρομή. Αύριο (σήμερα), αν δεν υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να είναι μια καλή μέρα", δήλωσε ο Τάνακ.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Τιερί Νεβίλ, με διαφορά 9,2 δευτ. από τον Τάνακ και είναι ακόμα μέσα στο «κόλπο». Ο οδηγός της Hyundai με το i20, ο οποίος ήταν άτυχος στη Χιλή με το τουμπάρισμα που είχε, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Τάνακ, που είναι δεύτερος και τον Οζιέ που είναι πρώτος.

Ο Γάλλος, παραμονεύει από την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης του ράλι, με διαφορά 21 δευτ. από τον Τάνακ και ακολουθούν ο Λάπι με Citroen C3, καθώς και οι Σούνινεν και Εβανς με Ford Fiesta.

Σήμερα, Κυριακή, το φινάλε του αγώνα περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές 51,77 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μια εκ των οποίων η Wolf Power Stage, που δίνει έξτρα πόντους στους 5 πρώτους οδηγούς.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ:

Ο Τάνακ κρατά "με νύχια και με δόντια" το προβάδισμα
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ