MOTORSPORTS

Οζιέ: "Πίστευα ότι ήταν αδύνατο"

Sebastien Ogier (FRA) , Julien Ingrassia (FRA) celebrate  World Rally Championship 2018 title during FIA World Rally Championship 2018 in Coffs Harbour, Australia on November 18, 2018
Sebastien Ogier (FRA) , Julien Ingrassia (FRA) celebrate World Rally Championship 2018 title during FIA World Rally Championship 2018 in Coffs Harbour, Australia on November 18, 2018 SEBASTIEN OGIER (FRA) , JULIEN INGRASSIA (FRA) CELEBRATE WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 TITLE DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN COFFS HARBOUR, AUSTRALIA ON NOVEMBER 18, 2018

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο Μάλκολμ Ουίλσον μιλούν για την εντυπωσιακή τους αντεπίθεση στα τρία τελευταία ράλι και για το τέλος της διετούς τους συνεργασίας.

Με την κατάκτηση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, μετά και το 2017, ο Σεμπαστιάν Οζιέ έκλεισε μια διετή υπέρβαση τόσο του ίδιου όσο και της M-Sport: την κατάκτηση και των δύο τίτλων με ημι-εργοστασιακή ομάδα.

Η εξέλιξη του Ford Fiesta WRC από την ομάδα της Κούμπρια έγινε στα όρια της αντοχής και του προϋπολογισμού, ώστε να έχει ο Οζιέ και ο συνοδηγός του, Ζουλιέν Ινγκρασιά, όσο πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για το τελείωμα της χρονιάς.

«Πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι θα ήταν αδύνατο, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε, δώσαμε τα πάντα, με μια σπουδαία ομάδα πίσω μας», είπε ο Οζιέ. «Ήταν μια εκπληκτική χρονιά, με τόσο στενό συναγωνισμό! Και με σκαμπανεβάσματα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, είστε οι καλύτεροι! Περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια και πετύχαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Ott Tanak (EST), Sebastien Ogier (FRA), Thierry Neuville (BEL) seen with FIA WRC Trophy during FIA World Rally Championship 2018 in Salou, Spain on October 25, 2018
Ott Tanak (EST), Sebastien Ogier (FRA), Thierry Neuville (BEL) seen with FIA WRC Trophy during FIA World Rally Championship 2018 in Salou, Spain on October 25, 2018 OTT TANAK (EST), SEBASTIEN OGIER (FRA), THIERRY NEUVILLE (BEL) SEEN WITH FIA WRC TROPHY DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN SALOU, SPAIN ON OCTOBER 25, 2018

Ο ιδιοκτήτης της M-Sport Μάλκολμ Ουίλσον, το τέλος ίσως της πιο επιτυχημένης διετίας της ομάδας του στο WRC, τόνισε: «Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα και μπορώ να σας πω ότι ειλικρινά αυτό το πρωτάθλημα σημαίνει πολλά. Πριν δύο μήνες τα πράγματα δεν έμοιαζαν και τόσο καλά, αλλά αν έχεις τον Σεμπαστιάν στα καλύτερά του στην Ισπανία και στη Βρετανία, τότε όλα είναι πιθανά.

Ο τρόπος που ο Σεμπαστιάν κι ο Ζουλιέν έκαναν την αντεπίθεσή τους στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν εκπληκτικός, και είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί. Θα μας λείψουν πολύ του χρόνου. Όμως, αυτή ήταν μια σωστή ομαδική προσπάθεια και κάθε μεμονωμένο μέλος της ομάδας έπαιξε το ρόλο του στο αποτέλεσμα».

Και ο Ζουλιέν Ινγκρασιά συνέχισε: «Είχαμε ένα όμορφο ταξίδι με την M-Sport τα δύο τελευταία χρόνια και όλα όσα πετύχαμε τα πετύχαμε μαζί. Θέλαμε να τελειώσουμε το χρόνο μας με τον Μάλκολμ και με την ομάδα με ιδιαίτερο τρόπο, και αυτό κάναμε. Υπήρξαν πολλά θετικά και πολλά αρνητικά μέσα στη χρονιά, και τα δώσαμε όλα για να πετύχουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ελπίζω να έχω λίγη ενέργεια ακόμα για να γιορτάσω μαζί με την ομάδα απόψε!».

Νεβίλ & Τάνακ: Υποσχέσεις για το 2019

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, οι δύο συνδιεκδικητές του τίτλου Τιερί Νεβίλ και Οττ Τάνακ αφήνουν την Αυστραλία με άδεια χέρια - αλλά και με μεγάλες υποσχέσεις για το 2019, βάσει της ταχύτητας που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του φετινού WRC.

«Προφανώς δεν ήταν το τελείωμα που θέλαμε, αλλά από το κλατάρισμα της Παρασκευής και μετά τα πράγματα ήταν δύσκολα», είπε ο Νεβίλ. «Πιστεύαμε ότι είχαμε ακόμα κάποιες μικρές ελπίδες να κερδίσουμε, κι όταν άλλαξε ο καιρός ξέραμε ότι έπρεπε να πιέσουμε. Σήμερα το απόγευμα πιέσαμε λίγο πάνω από το όριο και βγήκαμε από το δρόμο. Συγχαρητήρια στον Σεμπ και στον Ζουλιέν [Ινγκρασιά], ήταν μια σπουδαία μάχη όλη τη χρονιά. Ανυπομονώ για το 2019».

Και ο Τάνακ, που ήρθε στην Αυστραλία με τις λιγότερες πιθανότητες για τον τίτλο από τους τρεις, τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα, έκαναν σπουδαία δουλειά. Προσωπικά μπορώ να είμαι απογοητευμένος για την κατάληξη του αγώνα μου σήμερα, αλλά γενικώς είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω το πιο δυνατό αυτοκίνητο του πρωταθλήματος και ισχυρούς ανθρώπους γύρω μου. Ήταν μια σπουδαία μάχη, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντοτε προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Σήμερα βγήκα σε ένα σημείο πολύ ολισθηρό στην λάσπη. Νομίζω, όμως, ότι αυτό δεν άλλαξε και πολλά σε κανένα από τα δύο πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη χρονιά που έκανα, και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε του χρόνου».

Ott Tanak (EST), Esapekka Lappi (FIN), Janne Fern (FIN) seen during FIA World Rally Championship 2018 in Coffs Harbour, Australia on November 17, 2018
Ott Tanak (EST), Esapekka Lappi (FIN), Janne Fern (FIN) seen during FIA World Rally Championship 2018 in Coffs Harbour, Australia on November 17, 2018 OTT TANAK (EST), ESAPEKKA LAPPI (FIN), JANNE FERN (FIN) SEEN DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN COFFS HARBOUR, AUSTRALIA ON NOVEMBER 17, 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ