WRC

Ποδαρικό η Toyota στο ράλι Μόντε Κάρλο

Ποδαρικό η Toyota στο ράλι Μόντε Κάρλο

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη (24/1), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019, παραδοσιακά κάθε χρονιά από το Μόντε Κάρλο.

Ο πρώτος από τους 14 αγώνες της χρονιάς, με χαμηλές θερμοκρασίες, δείχνει ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι συναρπαστικό μέχρι το φινάλε τον Νοέμβριο.

Σήμερα έγιναν δύο από τις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα, με νέα πρόσωπα στις 4 εργοστασιακές ομάδες. Ο Οτ Τάνακ, ο Εσθονός οδηγός της Toyota, που πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο στους οδηγούς μέχρι και τον τελευταίο αγώνα (βοήθησε τα μέγιστα η Toyota να πάρει τον τίτλο στους κατασκευαστές το 2018), κατάφερε με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του αγώνα, να είναι επικεφαλής, έχοντας κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή.

Οδήγησε πολύ καλά το Yaris και στην δεύτερη ειδική, τερματίζοντας τρίτος και μπαίνει στη μάχη της δεύτερης ημέρας του αγώνα με αβαντάζ 9 δευτ. από τον περσινό πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ, που επέστρεψε στη Citroen. Ο Τιερί Νεβίλ, που κι αυτός διεκδίκησε πέρυσι τον τίτλο, έως το φινάλε, απέχει από την κορυφή 14 δευτ. και είναι βέβαιο ότι θα επιτεθεί με το Hyundai i20.

" Φανταζόμουν ότι όλα σε αυτό το ράλι θα είναι έκπληξη. Γνωρίζαμε ότι η εκκίνηση θα είναι ρίσκο και προτιμήσαμε να κάνουμε μια ασφαλή επιλογή ελαστικών και για τις δύο ειδικές διαδρομές. Κάπου γλιστρούσαμε περισσότερο από όσο περιμέναμε" είπε ο Τάνακ.

Ο Λάπι με ένα ακόμη Citroen C3 είναι 4ος, ακολουθούμενος από τον Λάτβαλα με το δεύτερο Yaris, ενώ ο πρώτος οδηγός της Ford, με Fiesta, είναι ο Εβανς στην 6η θέση.

Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λεμπ, στα 44 του χρόνια, τρέχει φέτος για λίγους αγώνες με τη Hyundai και είναι στην 8η θέση, με τον Μίκελσεν να ακολουθεί με επίσης Hyundai και τη δεκάδα κλείνει ο Σουηδός Τίντεμαντ, με Ford Fiesta.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές.

Ποδαρικό η Toyota στο ράλι Μόντε Κάρλο
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ