MOTORSPORTS

Ράλι Καταλονίας (ΕΔ4): Φουλ επίθεση Τάνακ

FIA World Rally Championship 2018 / Round 12 / Rally Catalunya-Costa Daurada Rally de Espagna 2018 / October 25-28, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2018 / Round 12 / Rally Catalunya-Costa Daurada Rally de Espagna 2018 / October 25-28, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Εσθονός, Τάνακ, έκανε ένα πρώτο βήμα για τη νίκη που χρειάζεται στην Ισπανία για να μείνει στη μάχη του τίτλου, χτίζοντας ήδη διαφορά από τους Οζιέ-Νεβίλ που είναι στην 5η και 8η θέση.

Τις βάσεις για τη νίκη στο Ράλι Καταλονίας, απαραίτητη για να διατηρήσει τις ελπίδες το για τον φετινό τίτλο, έθεσε ο Οττ Τάνακ το πρώτο πρώι του 12ου φετινού αγώνα του WRC - ενώ οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ και Τιερί Νεβίλ, βρίσκονται στην 5η και 8η θέση αντίστοιχα.

Ο Τάνακ κέρδισε με το Toyota Yaris WRC τις δύο πρώτες από τις τρεις Ειδικές του πρωινού loop του σημερινού πρώτου σκέλους του αγώνα, που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια - με αρκετά, ωστόσο, επιμέρους ασφάλτινα κομμάτια. Οι δύο επόμενες μέρες, θυμίζουμε, θα διεξαχθούν αποκλειστικά σε ασφάλτινες Ειδικές. Στην τρίτη Ειδική της ημέρας έχασε μόνο από τον Αντρέας Μίκελσεν της Hyundai.

Είναι ξεκάθαρο ότι εκκινώντας από τις πρώτες δύο θέσεις, οι Νεβίλ και Οζιέ έχασαν αρκετό χρόνο ολισθαίνοντας στο μαλακό χώμα και καθαρίζοντας το δρόμο για τους υπόλοιπους, καθώς ο Τάνακ είπε: «Γλιστράει πολύ, ξεκινώντας ανάμεσα στους πρώτους, το χώμα είναι πολύ, πολύ ασταθές, όμως δεν μπορώ να παραπονεθώ και τόσο. Προσπαθώ να κρατάω τα πράγματα καθαρά και να αξιοποιώ ό,τι μπορώ».

Πέραν αυτού, ο Οζιέ είχε μια μικροέξοδο στην δεύτερη Ειδική της ημέρας, και ο Νεβίλ, έχοντας κάνει την επιλογή των σκληρών ελαστικών παρότι εκκινούσε πρώτος, είχε τετ-α-κε, και χρειάστηκε να βάλει όπισθεν για να ξεκινήσει ξανά. «Ήταν μια καταστροφή. Προσπάθησα να πιέσω όσο μπορούσα, αλλά εκκινώντας πρώτος σ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να κάνεις και πολλά», ειπε.

Ως αποτέλεσμα, ο Γάλλος και ο Βέλγος βρίσκονται ήδη 24,4 και 37,8 δευτερόλεπτα μακριά από τον Τάνακ, στην τριπλή τους μάχη για την ανάδειξη του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή. Πρέπει να συνυπολογιστεί, επίσης, ότι ο Οζιέ έχασε και τα σχεδόν 4 δευτερόλεπτα που είχε πάρει από τους Νεβίλ-Τάνακ στη χθεσινή Υπερειδική της Βαρκελώνης.

Μέχρι και τη δεύτερη Ειδική τον Τάνακ ακολουθούσε από κοντά ο ομόλογός του στην Toyota, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, έχοντας κάνει ένα ακόμα βήμα στην ανάκτηση της αυτοπεποιθησής του - όμως στην επόμενη ο Φινλανδός έχασε σχεδόν 40 δευτερόλεπτα εξαιτίας σπασμένης ανάρτησης, και έπεσε στην 10η θέση, πίσω από τον Εσαπέκα Λάπι που είχε έξοδο και έσπασε το παρμπρίζ του Yaris WRC.

Ο Έλφυν Έβανς, ετσι, ανελίχθηκε στη 2η θέση, ενώ πίσω του μόλις 8 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους Ντάνι Σόρδο, Αντρέας Μίκελσεν, Σεμπαστιάν Οζιέ και Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Λεμπ, που κάνει τον τρίτο του φετινό αγώνα στο WRC, μετά την απώλεια 16 δευτερολέπτων -όταν έσβησε το Citroen C3 WRC σε μια φουρκέτα της Υπερειδικής- σήμερα πέτυχε έναν πέμπτο κι έναν τρίτο χρόνο για να βρεθεί 3,1 δευτ. πίσω από τον Οζιέ.

WRC - ΡΑΛΙ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την ΕΔ4)

Ράλι Καταλονίας (ΕΔ4): Φουλ επίθεση Τάνακ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ