MOTORSPORTS

Ράλι Ουαλίας (Ημέρα 1): Ο Τάνακ κρατά τον έλεγχο

FIA World Rally Championship 2018 / Round 11 / Wales Rally GB 2018 / October 4-7, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2018 / Round 11 / Wales Rally GB 2018 / October 4-7, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Χωρίς να μειώσει ρυθμό το απόγευμα ο Εσθονός, Οττ Τάνακ, διανυκτέρευσε με διαφορά 28,8'' από τον δεύτερο Νεβίλ. Κρατά την επαφή ο Οζιέ, στα 9,4 δευτερόλεπτα από τον Βέλγο.

Με τον πρώτο χρόνο σε δύο από τις τρεις ειδικές του απογεύματος ο Οττ Τάνακ διεύρυνε τη διαφορά που είχε αποκτήσει στην κορυφή του Ράλι Ουαλίας στα 28,8 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο - που είναι πια ο Τιερί Νεβίλ- στο τέλος της πρώτης πλήρους αγωνιστικής ημέρας του 11ου φετινού αγώνα του WRC.

Ο Εσθονός της Toyota ήταν ταχύτερος εκεί που μετρούσε, δηλαδή στο δεύτερο πέρασμα από την Ειδική Brenig των 29 χιλιομέτρων - όπου πήρε 6 ακόμα δευτερόλεπτα από τον Βέλγο της Hyundai. Παρότι ο τελευταίος απάντησε κερδίζοντας με 2,4 δευτ. τον Τάνακ στην τελευταία Ειδική της ημέρας, ο Εσθονός έμεινε με σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά του για την τέταρτη διαδοχική του νίκη.

Για να ανέβει στη δεύτερη θέση ο Νεβίλ, πάντως, εκμεταλλεύτηκε και την εγκατάλειψη του Έλφυν Έβανς -του πλησιέστερου στον Τάνακ το πρωί- έπειτα από πρόβλημα στον κινητήρα που παρουσίασε το Ford Fiesta WRC της M-Sport στην απλή διαδρομή οδεύοντας προς την πρώτη απογευματινή Ειδική.

Καθώς, επίσης, και το συμβάν που είχε ο Λάτβαλα στην Brenig 2: μια πέτρα έσπασε το παρ-μπριζ του Toyota Yaris WRC του Φινλανδού, κι εκείνος μείωσε σημαντικά το ρυθμό του φοβούμενος ότι είχε σπάσει την ανάρτησή του. Έτσι, ο Λάτβαλα έπεσε στην τρίτη θέση, σε μια μάχη που ο δεύτερος από τον πέμπτο χωρίζονται από μόλις 9,4 δευτερόλεπτα.

Οι άλλοι δύο οδηγοί αυτής της μάχης είναι ο Εσαπέκα Λάπι και ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Φινλανδός δεν βρήκε την ισορροπία του Yaris που θα ήθελε, ούτε την αυτοπεποίθηση στη λάσπη, για να κινηθεί στο ρυθμό των ομολόγων του της Toyota. Ο Γάλλος, αντίθετα, προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος από το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που είχε το πρωί, έπειτα από την αλλαγή κιβωτίου που έκανε η M-Sport στο Fiesta WRC στο μεσημεριανό Σέρβις.

Εξαιρετικά ατυχής ήταν η κατάληξη της ημέρας και για τον Τέμου Σούνινεν, που είχε αρκετά καλό ρυθμό το πρωί: ο Φινλανδός βγήκε από το δρόμο στην τελευταία Ειδική της ημέρας, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διότι το Fiesta WRC έμεινε κολλημένο εκτός δρόμου.

WRC - ΡΑΛΙ ΟΥΑΛΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 1η ημέρα)

Ράλι Ουαλίας (Ημέρα 1): Ο Τάνακ κρατά τον έλεγχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ