WRC

Ράλι Χιλής (ΕΔ12): Στο χέρι του Τάνακ

FIA World Rally Championship 2019 / Round 06 / Rally Chile / 9th-12th May, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2019 / Round 06 / Rally Chile / 9th-12th May, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Οττ Τάνακ της Toyota οδεύει για τη δεύτερη φετινή του νίκη, με προβάδισμα μισού λεπτού από τους Οζιέ και Λεμπ. Εκτός μάχης ο Λάτβαλα μετά από έξοδο.

Ο Οττ Τάνακ της Toyota κράτησε με άνεση τη διαφορά ασφαλείας μισού λεπτού στην κορυφή του Ράλι Χιλής κατά τη δεύτερη μέρα του 6ου φετινού γύρου του WRC - όμως πίσω του οι δύο πρωταθλητές, Σεμπαστιάν Οζιέ και Σεμπαστιάν Λεμπ, ετοιμάζονται για μία μονομαχία από το παρελθόν στις τέσσερις Ειδικές της τελευταίας μέρας του αγώνα.

Παρά τη διαφορά του, ο Τάνακ κέρδισε την προτελευταία Ειδική της δεύτερης μέρας, αλλά στην τελευταία -καθώς επιδεινώθηκαν οι καιρικές συνθήκες- κινήθηκε σε ρυθμούς ασφαλείας, αφού ήταν 14 δευτερόλεπτα μακριά από τον ταχύτερο, Λεμπ.

Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Εσθονός: «Έχασα χρόνο γιατί ξαφνικά άρχισε να βρέχει και είχε παχιά ομίχλη στη μέση της Ειδικής. Παίξαμε με ασφάλεια και χαίρομαι που έχω μεγαλύτερη διαφορά τώρα. Ήταν μια σκληρή μέρα και σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να ελέγξεις οτιδήποτε. Καταφέραμε και περάσαμε, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αύριο».

Ο Λεμπ, στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα με το Hyundai i20 WRC, έκανε το απόγευμα δύο δεύτερους και έναν πρώτο χρόνο και έφτασε στα μόλις 5,1 δευτ. τον Οζιέ, στήνοντας ένα συναρπαστικό σκηνικό για την Κυριακή στις Ειδικές γύρω από την Κονσεπσιόν.

«Ήταν μια θετική ημέρα για εμάς. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι ήμασταν ταχείς εξ αρχής και δεν προέκυψαν προβλήματα. Το πρόβλημα του Λάτβαλα στην τελευταία Ειδική το κάνει πιο εύκολο για εμάς να κρατήσουμε την τρίτη θέση», είπε ο Γάλλος.

Αντίθετα, ο Οζιέ εμφανίστηκε προβληματισμένος με την έλλειψη περαιτέρω ταχύτητας του Citroen C3 WRC. Ο πρωταθλητής έκανε μια γενναία επιλογή ελαστικών το απόγευμα και βρήκε λίγη παραπάνω ταχύτητα, με εξαίρεση στη βροχή της τελευταίας ΕΔ, αλλά έπειτα είπε: «Ξέρω ότι η δεύτερη θέση είναι καλή, και ότι οι βαθμοί για το πρωτάθλημα είναι χρήσιμοι».

«Ξέρω ότι ήμασταν σταθεροί στην απόδοσή μας από την αρχή της χρονιάς, αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι νιώθω την έλλειψη ταχύτητας του αυτοκινήτου για να μπορώ να πιέσω για τη νίκη στον αγώνα. Απέναντι στον Τάνακ, για παράδειγμα, το μόνο που μπορώ να κάνω εδώ είναι να κάνω έξυπνες επιλογές ελαστικών. Αύριο θα έχουμε μια ωραία μάχη με τον Σεμπαστιάν Λεμπ».

Το απόγευμα, στην 12η Ειδική και τελευταία της ημέρας, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα βγήκε εκτός διεκδίκησης της τρίτης θέσης, την οποία κατάφερνε να κρατάει από τον προελαύνοντα Λεμπ. Ο Φινλανδός χτύπησε έναν βράχο εκτός δρόμου και έσπασε το εμπρός αριστερό ημιαξόνιο του Toyota Yaris WRC. Η εγκατάλειψη αυτή τον έριξε στην 13η θέση, με μηδαμινές ελπίδες να μπει στη δεκάδα την Κυριακή.

Νωρίτερα το πρωί ο τρίτος εκ των διεκδικητών του τίτλου, Τιερί Νεβίλ, είχε ένα σφοδρό ατύχημα. Στην έξοδο από μια πολύ γρήγορη δεξιά στροφή με άλμα ο Βέλγος βγήκε ανοιχτά εκτός γραμμής, χτύπησε στο ανάχωμα και το Hyundai i20 WRC ανετράπη βίαια επτά φορές. Ο Νεβίλ κι ο συνοδηγός του, Νικολά Τζιλσούλ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν υποστεί τραυματισμούς.

ΡΑΛΙ ΧΙΛΗΣ 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά τη 12η Ειδική)

Ράλι Χιλής (ΕΔ12): Στο χέρι του Τάνακ
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ