WRC

Ράλι Χιλής (ΕΔ9): Σφοδρό ατύχημα του Νεβίλ

2019 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Chile
9-12 May 2019
Thierry Neuville

Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2019 FIA World Rally Championship Round 05, Rally Chile 9-12 May 2019 Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH HYUNDAI MOTORSPORT GMBH / AUSTRA

Ο Τιερί Νεβίλ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κονσεπσιόν, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υποστεί τραυματισμό. Ο Τάνακ αύξησε στα 34,6 δευτ. από τον δεύτερο Οζιέ.

Ένα σφοδρό ατύχημα επεφύλασσε το δεύτερο πρωί του Ράλι Χιλής στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του WRC Τιερί Νεβίλ, από το οποίο όμως ο Βέλγος και ο συνοδηγός του, Νικολά Τζιλσούλ, διέφυγαν χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με τη Hyundai Motorsport, το i20 WRC του Βέλγου ανετράπη περίπου στο μέσον της Ειδικής Maria Las Cruces -δεύτερης της ημέρας και όγδοης του αγώνα- και ο Νεβίλ χρειάστηκε να δεχθεί στο σημείο ιατρική βοήθεια. Το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί σε μία από τις πλευρές του, με εκτεταμένη ζημιά.

Με νέο ανακοινωθέν, η ομάδα ανέφερε πως «όπως προβλέπει η διαδικασία μετά από μεγάλα ατυχήματα, ο Τιερί εξετάστηκε στο σημείο από την ιατρική ομάδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κονσεπσιόν για περαιτέρω εξετάσεις», ενώ το τελευταίο ανακοινωθέν επιβεβαίωνε ότι «με χαρά επιβεβαιώνουμε ότι ο Τιερί δεν έχει υποστεί κανένα κάταγμα ή τραυματισμό μετά το ατύχημα σήμερα το πρωί στην Ειδική Διαδρομή 8».

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, που ακολουθούσε μετά τον Νεβίλ, είπε ότι ανοίχτηκε εκτός γραμμής έπειτα από άλμα ακριβώς πριν το σημείο που είχε το ατύχημά του ο Νεβίλ. Είναι άγνωστο αν συνέβη το ίδιο και στον Βέλγο. Η Ειδική διακόπηκε μετά το συμβάν.

Πριν εγκαταλείψει, ο Νεβίλ είχε κερδίσει την πρώτη Ειδική της ημέρας και είχε πάρει την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης από τον Λάτβαλα. Έπειτα, στην επόμενη Ειδική πίεζε για να περάσει και τον Σεμπαστιάν Οζιέ της Citroen, στη 2 η θέση, από τον οποίον τον χώριζαν 1,4 δευτερόλεπτα. Μέσα στην πρώτη τριάδα και στις τρεις Ειδικές του πρωινού loop του Σαββάτου, ο Οττ Τάνακ στο μεταξύ ήταν σημαντικά ταχύτερος (από 2 ως 4 δευτερόλεπτα) από τον Οζιέ, για να αυξήσει έτσι τη διαφορά του από τον Γάλλο στα 34,6 δευτερόλεπτα.

"Οι διαφορές είναι πολύ, πολύ μικρές, αλλά νιώθω μια χαρά διότι οδηγούμε καλά και καθαρά, δεν έχουμε καμία ανησυχία προς στιγμήν", είπε ο Τάνακ. Και ο Οζιέ συμπλήρωσε: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά έχουμε κάποια θέματα που μας εμποδίζουν να είμαστε ταχύτεροι. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορούμε να φύγουμε με αρκετούς βαθμούς από τη Χιλή, ελπίζω, αλλά θα θέλαμε να ήμασταν ταχύτεροι".

Αντίθετα με τον Νεβίλ, για τον Σεμπάστιαν Λεμπ με το άλλο Hyundai i20 WRC αυτό ήταν ένα πολύ καλό πρωί. Ο Γάλλος έκανε το δεύτερο χρόνο στην 8 η Ειδική και τον πρώτο στην επόμενη, και έφτασε τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στο 1,1 δευτ. στη μάχη για την 3 η θέση.

"Νωρίτερα, πάσχιζα λόγω της ομίχλης, αλλά τώρα όλα είναι καλύτερα. Αρχίζω να κατανοώ το αυτοκίνητο, που είναι διαφορετικό από ό,τι είχα συνηθίσει. Αισθάνομαι ότι αυτό μπορεί να είναι ένα καλό ράλι για εμάς", δήλωσε πριν το μεσημβρινό Σέρβις ο Λεμπ.

Πάντως, ο Λάτβαλα μπορεί να αποκτήσει επιπλέον διαφορά από τον Λεμπ αν οι οργανωτές του δώσουν ενδιάμεσο χρόνο για την πρώτη Ειδική της ημέρας, στην οποία έχασε 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόλογό του στην Toyota, Κρις Μικ.

Ο Μικ κινούνταν αργά μέσα στην Ειδική, έχοντας νωρίτερα ανατραπεί με το Yaris WRC στην έξοδο μιας αργής στροφής. Ο Βρετανός δεν κατάλαβε την παρουσία του Λάτβαλα πίσω του, κι έτσι δεν του άνοιξε δρόμο για αρκετά χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον Φινλανδό.

Η δεύτερη μέρα του Ράλι Χιλής, 6 ου γύρου του φετινού WRC, ολοκληρώνεται αργότερα σήμερα με το απογευματινό loop των ίδιων τριών Ειδικών Διαδρομών.

ΡΑΛΙ ΧΙΛΗΣ 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 9 η Ειδική)

Ράλι Χιλής (ΕΔ9): Σφοδρό ατύχημα του Νεβίλ
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ