WRC

Τα χρώματα της M-Sport Ford για το 2019

Τα χρώματα της M-Sport Ford για το 2019

Η ομάδα της Κούμπρια εξασφάλισε την επιβίωσή της και επανέφερε τον μπλε χρωματισμό στα Fiesta WRC.

Μετά από δύο παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και ένα κατασκευαστών στο WRC την τελευταία διετία, η M-Sport Ford κατάφερε να σταθεί στα πόδια της έπειτα από την αποχώρηση του Σεμπαστιάν Οζιέ για τη Citroen και την απώλεια του βασικού της χορηγού, εξασφάλισε την επιβίωσή της και επανέφερε τον παλιό μπλε χρωματισμό των Fiesta WRC που θα οδηγούν οι Τέμου Σούνινεν και Έλφυν Έβανς το 2019.

Με την παρουσίαση του αυτοκινήτου, το οποίο έκανε εκτενές πρόγραμμα δοκιμών στα χέρια του Σούνινεν για το Ράλι Μόντε Κάρλο, επιβεβαιώνεται ότι η Ford συνεχίζει την υποστήριξή της στην ομάδα της Κούμπρια, ενόψει μιας χρονιάς που ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάλκολμ Ουίλσον, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική».

Τα χρώματα της M-Sport Ford για το 2019

«Έχουμε μια σειρά από νέα προγράμματα που έρχονται, συμπεριλαμβανομένης της πίστας δοκιμών του Κέντρου Εκτίμησης [αυτοκινήτων] που φαίνεται και πάνω στο Fiesta WRC. Είναι δύο προγράμματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανος», συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Οι Σούνινεν και Έβανς θα κάνουν πλήρες πρόγραμμα τη νέα σεζόν του WRC, που ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο, αλλά στους δύο πρώτους αγώνες του 2019 θα πλαισιωθούν από τον Πόντους Τίντεμαντ, πρωταθλητή του WRC2 το 2017 και μέχρι πέρσι δοκιμαστή της Volkswagen. Ο Σουηδός είχε αγωνιστεί ξανά το 2014 στον αγώνα της πατρίδας του με ιδιωτικό Fiesta WRC, και τερμάτισε στην 8η θέση.

Τα χρώματα της M-Sport Ford για το 2019

Επίσης, στην Πορτογαλία η M-Sport θα προσφέρει ένα Fiesta WRC στον πρωταγωνιστή του WRC2 Γκας Γκρίνσμιθ, για το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία. Αν τα καταφέρει καλά, ενδεχομένως να καθίσει ξανά στο ίδιο μπάκετ για ένα ή δύο ακόμα Ράλι φέτος. Ο 22χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί σε άλλους 10 αγώνες με το Fiesta R5, ως επικεφαλής του προγράμματος της M-Sport στην κατηγορία WRC2 Pro.

Τα νέα Citroen C3 WRC, Hyundai i20 WRC και Toyota Yaris WRC του 2019, με τους νέους χρωματισμούς τους, θα παρουσιαστούν το Σάββατο (12/1) στο πλαίσιο της βρετανικής έκθεσης Autosport Show στο Μπέρμινγκχαμ.

Τα χρώματα της M-Sport Ford για το 2019
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ