WRC

Το εντυπωσιακό ατύχημα του Τάνακ στο Μόντε Κάρλο, το 1-2 η Toyota

Το εντυπωσιακό ατύχημα του Τάνακ στο Μόντε Κάρλο, το 1-2 η Toyota

Συναρπαστικός είναι ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Το εντυπωσιακό ατύχημα του Τάνακ στο Μόντε Κάρλο, το 1-2 η Toyota. (VIDEO)

Συναρπαστικός είναι ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Στο Μόντε Κάρλο, που παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία του θεσμού, κάθε χρονιά, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο πάγος κι ενίοτε το χιόνι, δημιουργεί ένα σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, στο οποίο οι οδηγοί καλούνται να αντεπεξέλθουν στις καταστάσεις.

Φέτος, η Hyundai, περσινή πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές και η Toyota που πήρε τον τίτλο στους οδηγούς με τον Τάνακ, ο οποίος τώρα τρέχει για τη Hyundai, θα δώσουν κυρίως τη μάχη για τους δύο τίτλους, καθώς αποχώρησε η Citroen, ενώ η Ford, με ημι-εργοστασιακή ομάδα θα επιχειρήσει να παίρνει αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, τους οδηγούς των δύο ομάδων θα βλέπουμε να δίνουν τη μάχη για τη νίκη και τις θέσεις στο βάθρο.

Στο Μόντε Κάρλο, ο Ελφιν Εβανς, που τα τελευταία χρόνια έτρεχε με τη Ford και φέτος με την Toyota, έχοντας κερδίσει μέχρι στιγμής 4 ειδικές διαδρομές, προηγείται τον ομόσταβλού του Σεμπαστιάν Οζιέ, ενώ ακολουθεί ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 και πολύ πιο πίσω είναι ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Λεμπ, επίσης με Hyundai i20.

Ο Λάπι, που πέρυσι ήταν στη Citroen και φέτος τρέχει με Ford, βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ 6ος είναι ο 19χρονος Κάλε Ροβάνπερα, γιός του βετεράνου οδηγού, Χάρι Ροβάνπερα, που τον πήρε η Toyota.

Ωστόσο, τον αγώνα επισκίασε το ατύχημα που είχε ο Οτ Τάνακ, όταν με 185 χλμ./ώρα στο κοντέρ, βγήκε εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο διαλύθηκε, όμως τόσο ο Τάνακ όσο και ο συνοδηγός του Μάρτιν Γιαρβόγα, βγήκαν χωρίς συνέπειες.

Κατάταξη του αγώνα μετά τη 10η ειδική διαδρομή

1 Evans (Toyota Yaris WRC) 2h06m38.3

2. Ogier (Toyota Yaris WRC) +4.8s

3 Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) +16.6s

4 Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m56.2s

5 Lappi (Ford Fiesta WRC) +2m31.4s

6 Rovanpera (Toyota Yaris WRC) +2m59.3s

7 Camilli (Citroën C3 R5) +9m10.2s

8 Katsuta (Toyota Yaris WRC) +9m49.7s

9 Ciamin (Citroën C3 R5) +10m32.4s

10 Ostberg (Citroën C3 R5) +10m52.0s

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ