WRC

WRC: Απίστευτη μάχη στη Φινλανδία

WRC: Απίστευτη μάχη στη Φινλανδία
TOYOTA GAZOO RACING WRC

Εκπληκτική ήταν η δεύτερη μέρα του 8ου ράλι της χρονιάς στη Φινλανδία. Ο τοπικός ήρωας, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, οδηγώντας το Toyota Yaris ταχύτερα από όλους στις 6 από τις 10 ειδικές διαδρομές της ημέρας, βρίσκεται επικεφαλής ενός αγώνα που εξελίσσεται συναρπαστικά στα χώματα πέριξ της Γιβάσκιλα.

Η Toyota κάνει το 1-2 με τον Κρις Μικ και το άλλο Yaris να ακολουθεί τον Λάτβαλα στα 1,2 δευτ., ενώ ο Λάπι με ένα Citroen C3 είναι τρίτος, απειλούμενος από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Οτ Τάνακ, που είναι πίσω του με το Toyota Yaris στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Τάνακ, μπαίνοντας πρώτος στις γλιστερές διαδρομές, αρχικά τέθηκε επικεφαλής, επειδή οι Λάτβαλα και Μικ είχαν μικρά κλαταρίσματα, όμως μετά έμεινε πίσω τους.

"Γενικά προσπάθησα να κρατήσω τις επιδόσεις μου. Όταν μάχεσαι συνέχεια, βρίσκεσαι υπό πίεση και πρέπει να παραμένεις μάχιμος. Αύριο θα είναι μια μεγάλη μάχη" επισήμανε ο Λάτβαλα.

Ο καλύτερος από τους υπόλοιπους οδηγούς, ήταν ο Κρεγκ Μπριν. Ο Ιρλανδός, οδήγησε πολύ καλά το Hyundai i20 και βρίσκεται 14,2 δευτ. πίσω από τον πρωτοπόρο και τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταβλό του Αντρέας Μίκελσεν.

Ο δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ, είναι έβδομος με το C3 και δεν δείχνει να απειλεί τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Τάνακ.

Ο τρίτος της βαθμολογίας, Τιερί Νεβίλ, είναι μόλις όγδοος, έκανε πολλές αλλαγές στο ενδιάμεσο σέρβις, όμως δεν βρήκε την ταχύτητα που ήθελε.

Αύριο, η ημέρα περιλαμβάνει 133 αγωνιστικά χιλιόμετρα και οι οδηγοί θα βρίσκονται 14 ώρες γύρω από τη Γιάμσα.

Αναμένεται πολύ μεγάλη μάχη.

Κατάταξη μετά τη δεύτερη ημέρα:

1. Λάτβαλα – Toyota Yaris 1ώρα 04’01’’1

2. Μικ – Toyota Yaris +01.2

3. Λάπι- Citrosn C3 +02.4

4. Τάνακ – Toyota Yaris +02.6

5. Μπριν – Hyundai i20 +14.2

6. Μίκελσεν – Hyundai i20 +14.6

7. Οζιέ – Citroen C3 +15.1

8. Νεβίλ – Hyundai i20 +30.9

9. Σούνινεν – Ford Fiesta +52.6

10. Γκρίνσμιθ – Ford Fiesta +01.38.3

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ