WRC

WRC: Καθαρό προβάδισμα του Τάνακ στο ράλι Εσθονίας

WRC: Καθαρό προβάδισμα του Τάνακ στο ράλι Εσθονίας

Η Hyundai, με Τάνακ – Μπριν είναι στο 1-2, μετά τη δεύτερη μέρα στο ράλι Εσθονίας αλλά ο Οζιέ με Toyota δίνει τη δική του μάχη.

Η δεύτερη ημέρα του τέταρτου ράλι της χρονιάς, έτσι όπως διαμορφώθηκε το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την πανδημία του κορονοϊού, προκειμένου να ολοκληρωθεί, βρήκε τον Οτ Τάνακ να προηγείται στην Εσθονία.

Ο Εσθονός, κατάφερε σήμερα με το Hyundai i20 να κερδίσει 3 από τις 10 ειδικές διαδρομές της ημέρας, με αποτέλεσμα να προηγείται του ομόσταβλού του Γκρεγκ Μπριν, που ήταν ταχύτερος σε 2 ειδικές διαδρομές, με μια διαφορά στα 11 δευτ.

Η Hyundai, μέχρι τα μισά της ημέρας είχε και τρίτο οδηγό μπροστά, κάνοντας το 1-2-3, όμως ο Τιερί Νεβίλ, που είχε κερδίσει την προηγούμενη ειδική, βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε το πίσω δεξί μέρος, έσπασε την ανάρτηση και αναγκάστηκε να οδηγήσει με τρεις τροχούς στην καλοστρωμένη ειδική διαδρομή, μέχρι να εγκαταλείψει.

WRC: Καθαρό προβάδισμα του Τάνακ στο ράλι Εσθονίας
TOYOTA GAZOO RACING WRT

Ετσι, την 3 θέση καταλαμβάνει, μέχρι στιγμή, ο επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος με το Toyota Yaris ήταν ταχύτερος σε 2 ειδικές διαδρομές σήμερα (είχε κερδίσει και την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Παρασκευή), με αποτέλεσμα να καιροφυλακτεί σε απόσταση 28 δευτ. Δεν είναι μικρή, αλλά δεν είναι και χαώδης η διαφορά, δεδομένου ότι αύριο απομένουν 6 ολόκληρες ειδικές για το φινάλε του αγώνα.

Στην 4 θέση βρίσκεται ο νεαρός Κάλε Ροβάνπερα, με ένα Toyota Yaris. Κέρδισε 1 ειδική, αλλά είχε κι ένα κλατάρισμα, που αν δεν το πάθαινε, ίσως να είχε αναρριχηθεί ψηλότερα. Σε απόσταση αναπνοής και ο Εβανς, με ένα ακόμη Yaris, χωρίς να είναι ταχύτερος όλων σε καμία ειδική, ενώ πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό ο Ιάπωνας Κατσούτα, με Yaris, επίσης.

Τεική κατάταξη 2 ημέρας

1 Τάνακ (Hyundai i20 Coupe WRC) 1ώρα15’.08’’.4

2 Μπριν (Hyundai i20 Coupe WRC) +11.7

3 Οζιέ (Toyota Yaris WRC) +28.7

4 Ροβάνπερα (Toyota Yaris WRC) +34.9

5 Εβανς (Toyota Yaris WRC) +36.8

6 Κατσούτα (Toyota Yaris WRC) +01.01.9

7 Λάπι (Ford Fiesta WRC) +01.41.7

8 Σούνινεν (Ford Fiesta WRC) +01.50.9

9 Λουμπέ (Hyundai i20 Coupe WRC) +02.15.2

10 Γκρίνσμπιθ (Ford Fiesta WRC) +03.03.1

Στο πρωτάθλημα, προηγείται ο Οζιέ με 62 βαθμούς και ακολουθούν ο Εβανς με 54, ο Νεβίλ με 42, ο Ροβάνπερα με 40 και ο Νεβίλ με 38 βαθμούς.

Στις ομάδες η κατάταξη είναι: Toyota 110, Hyundai 89, M-Sport Ford 65 βαθμοί.






TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ