Ο Οτ Τάνακ με Toyota Yaris προηγείται στο ράλι της Φινλανδίας έπειτα από τρεις ημέρες μάχης. Έχει διαφορά 16,4 δευτ. επί του Φινλανδού Εζαπέκα Λάπι, με το Citroen C3.

Επειτα από τρεις ημέρες μάχης στα χώματα της Φινλανδίας, ο Οτ Τάνακ με το Toyota Yaris, οδηγώντας πολύ καλά έχει καταφέρει να προηγείται με μια διαφορά 16,4 δευτ. επί του Φινλανδού Εζαπέκα Λάπι, με το Citroen C3, ενώ πίσω του κατά 12,4 δευτ. βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με ένα ακόμα Toyota Yaris.

ADVERTISING

Ο Φινλανδός, που είχε προηγηθεί χθες, έπαθε κλατάρισμα στα μισά του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και τώρα να μάχεται με τον συμπατριώτη του για να ανέβει τουλάχιστον στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Μεγάλος άτυχος ο Κριν Μικ, ο οποίος έσπασε την ανάρτηση του Toyota Yaris, με αποτέλεσμα εκεί που ήταν εντός βάθρου, τώρα να είναι εκτός αγώνα.

«Ηταν μια καλή μέρα για μας. Ξεκινήσαμε υπό πίεση, όμως ο απόγευμα είχαμε πιο ξεκάθαρη την κατάσταση. Είναι καλό να βρίσκεσαι μπροστά και να έχεις ανάσα από τον δεύτερο,» είπε ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Τάνακ.

ADVERTISING

Κι ενώ η μία μάχη δινόταν για τη δεύτερη θέση, ανάλογη μάχη δινόταν και για την τέταρτη, καθώς οι Μίκελσεν και Μπριν με τα Hundai i20 και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ (δεύτερος στη βαθμολογία), με το Citroen C3, πίεζαν ο ένας τον άλλο. Τελικά, ο Αντρέας Μίκελσεν είναι μπροστά τους, με μικρή διαφορά, που θα ξεκαθαρίσει αύριο, στο φινάλε του αγώνα.

Ο τρίτος της βαθμολογίας, Τιερί Νεβίλ, είχε κακό ξεκίνημα με το Hyundai i20 και δεν είναι ανταγωνιστικός, μένοντας στην έβδομη θέση, μπροστά από τους δύο οδηγούς της M-Sport Ford, Σούνινεν και Γκίνσμιθ με τα Fiesta, ενώ τη δεκάδα κλείνει ο Κάλε Ροβάνπερα, με ένα Skoda Fabia της κατηγορίας WRC 2.

Αύριο ο αγώνας έχει μικρή διάρκεια (45,74 χλμ.), από δύο περάσματα σε δύο ειδικές διαδρομές, μια εκ των οποίων θα δώσει τους έξτρα βαθμούς στους πέντε πρώτους. Πηγαίνουμε για ένα γερό φινάλε.

Κατάταξη μετά την τρίτη ημέρα:

1. Τάνακ – Toyota Yaris 2ώρες08’49’’4

2. Λάπι- Citrosn C3 +16.4

3. Λάτβαλα – Toyota Yaris +28.8

4. Μίκελσεν – Hyundai i20 +50.5

5. Οζιέ – Citroen C3 +53.1

6. Μπριν – Hyundai i20 +59.1

7. Νεβίλ – Hyundai i20 +01.19.3

8. Σούνινεν – Ford Fiesta +02.05.3

9. Γκρίνσμιθ – Ford Fiesta +04.09.7

10. Ροβάνπερα – Skoda Fafia R5 +06.33.5