WRC

WRC: Ο Νεβίλ ταχύτερος στις δοκιμές της Πορτογαλίας

WRC: Ο Νεβίλ ταχύτερος στις δοκιμές της Πορτογαλίας

Ο Τιερί Νέβιλ επέστρεψε πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 και στην πρώτη ειδική διαδρομή του Μπαλτάρ ήταν ταχύτερος του Κρις Μικ.

Γερός και δυνατός επέστρεψε στο μπάκετ του Hyundai i20 ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος, ύστερα από το σφοδρό ατύχημα που είχε στη Χιλή, πριν δύο εβδομάδες και που παρά το διαλυμένο αυτοκίνητο βγήκε με ένα μικρό χτύπημα στο πόδι, έδειξε ότι η μικρή ενόχληση που φέρει ακόμη δεν στάθηκε ικανή ώστε να μην κάνει τον πρώτο χρόνο στο καθιερωμένο shakedown, στην τελική δοκιμή πριν από κάθε ράλι.

Στα 4,6 χλμ. της ειδικής διαδρομής στην περιοχή Μπαλτάρ, ο Νεβίλ ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Κρις Μικ με το Toyota Yaris, ενώ τρίτο χρόνο έκανε ο Τέμου Σούνινεν, με ένα Ford Fiesta, ακριβώς 12 μήνες αφότου ανέβηκε στο πόντιουμ του ίδιου αγώνα!

“Αισθάνομαι καλά. Νιώθω ένα μικρό πόνο, αλλά όταν οδηγό και φοράω το κράνος, όλα είναι εντάξει,” είπε ο Νεβίλ. “Οι ειδικές διαδρομές της Παρασκευής είναι καινούργιες, οπότε θα είναι κάπως δύσκολο για όλους, με καινούργιες σημειώσεις. Μάλιστα, σε μερικά σημεία οι δρόμοι είναι πιο στενοί και αρκετά γλιστεροί. Θα είναι δύσκολη μέρα,” είπε.

Ο Οτ Τάνακ, έκανε τον τέταρτο χρόνο με το Toyota Yaris, όντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογία με 112 βαθμούς, έναντι του Οζιέ που είναι πρώτος με 122 και του Νεβίλ που είναι τρίτος με 110 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικρατεί υψηλή θερμοκρασία, κοντά στους 30 βαθμοιύς Κελσίου. Το ράλι της Πορτογαλίας έχει 20 ειδικές διαδρομές και περίπου 306 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η πρώτη ειδική διαδρομή θα γίνει αύριο Παρασκευή το πρωί και η τελευταία το μεσημέρι της Κυριακής.

SHAKEDOWN

ΘΕΣΗ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΧΡΟΝΟΣ

1.

Thierry NEUVILLE

Hyundai i20 WRC

03:02.1

2.

Kris MEEKE

Toyota Yaris WRC

+0.1s

3.

Teemu SUNINEN

Ford Fiesta WRC

+0.4s

4.

Ott TANAK

Toyota Yaris WRC

+0.6s

4.

Sébastien LOEB

Hyundai i20 WRC

+0.6s

6.

Dani SORDO

Hyundai i20 WRC

+0.9s

7.

Jari-Matti LATVALA

Toyota Yaris WRC

+1.1s

8.

Esapekka LAPPI

Citroën C3 WRC

+1.3s

9.

Elfyn EVANS

Ford Fiesta WRC

+1.7s

9.

Gus GREENSMITH

Ford Fiesta WRC

+1.7s

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ