WRC

WRC: Πέρασε ο Τάνακ επικεφαλής στην Ουαλία

WRC: Πέρασε ο Τάνακ επικεφαλής στην Ουαλία

Τεράστια μάχη στον 12ο αγώνα της χρονιάς ανάμεσα στους Κρις Μικ και Οτ Τάνακ με τον δεύτερο να βγαίνει τελικά κερδισμένος και να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Η σημερινή, δεύτερη ημέρα του 12ου ράλι της χρονιάς στην Ουαλία, είχε εκπληκτικές μάχες. Ο Κρις Μικ, που είχε τεθεί επικεφαλής από χθες Πέμπτη, μολονότι έκανε καλούς χρόνους, δεν κέρδισε καμία από τις 9 ειδικές διαδρομές του σημερινού προγράμματος, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα και να τεθεί επικεφαλής ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Οτ Τάνακ.

Ο Εσθονός οδηγός της Toyota, κέρδισε 4 ειδικές διαδρομές, με αποτέλεσμα να είναι πρώτος, με οριακή διαφορά από τον Σεμπαστιάν Οζιέ με το Citroen C3, τον Γάλλο που βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Τρίτος, ελάχιστα πίσω είναι ο Μικ, ενώ λίγο πιο πίσω, αλλά κοντά στους πρωτοπόρους, είναι ο Τιερί Νεβίλ με το Hyundai, ο οποίος είναι και τρίτος στο πρωτάθλημα.

Πάντως, 8 οδηγοί βρίσκονται σε διαφορά κάτω από το ένα λεπτό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να διεκδικήσουν το βάθρο και μάλιστα σε δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες, καθώς οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές έχουν λάσπη από την βροχή.

Αύριο, το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές, με περίπου 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Κατάταξη στην 2η ημέρα:

1 Τάνακ - Toyota Yaris WRC 1.14’.30’’.8

2 Οζιέ - Citroen C3 WRC +3.4

3 Μικ - Toyota Yaris WRC +3.6

4 Νεβίλ - Hyundai i20 Coupe WRC +8.4

5 Μίκελσεν - Hyundai i20 Coupe WRC +25.7

6 Μπριν – Hyundai i20 Coupe WRC +33.5

7 Σούνινεν – Ford Fiesta +37.4

8 Εβανς – Ford Fiesta +51.8

9 Τίντεμαντ – Ford Fiesta +2.56.6

10 Κοπέτσκι – Skoda Fabia R5 +4.01.1

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ