WRC

WRC: Πιέζει ο Τάνακ για τον πρόωρο τίτλο

FIA World Rally Championship / Round 13 / Rally RACC Catalunya/Rally de Espana / Oct 24-27, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship / Round 13 / Rally RACC Catalunya/Rally de Espana / Oct 24-27, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Εσθονός ανέβηκε τρίτος και ο πρώτος Νεβίλ τα δίνει όλα.

Η δεύτερη μέρα του προτελευταίου αγώνα της χρονιάς, στην Καταλονία, φέρνει τον Τάνακ ακόμα πιο κοντά στον στόχο του, τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο Εσθονός, ενώ ήταν πέμπτος χθες, στο φινάλε της πρώτης ημέρας, κατάφερε με τέσσερις κερδισμένες ειδικές διαδρομές στις 7 της ημέρας, να ανέβει τρίτος και να πιέζει ακόμα και για τη δεύτερη θέση, οδηγώντας το Toyota Yaris.

Ο Νεβίλ, έκλεισε επικεφαλής την ημέρα με το Hyundai i20, καθώς κέρδισε τις υπόλοιπες 3 ειδικές διαδρομές. Ο Βέλγος, τα δίνει όλα για τη νίκη, που αν καταφέρει και πάρει επιπλέον 5 βαθμούς, που δίνει η πρώτη θέση στην powerstage, τότε ανάλογα τη θέση που θα τερματίσει ο Τάνακ, μπορεί να ελπίζει, μαθηματικά, για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία.

Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όλα γίνονται, όμως όλα είναι προς το μέρος του Τάνακ και όχι προς του Νεβίλ, καθώς η διαφορά των 41 βαθμών στη βαθμολογία, δίνει αν μη τι άλλο μεγάλο πλεονέκτημα.

"Έχω κάνει τη δουλειά μου μέχρι στιγμής και οι συμπαίκτες μου προσπαθούν πραγματικά να αντισταθούν, αλλά προφανώς ο Τάνακ ήταν γρήγορος σήμερα το απόγευμα. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε χθες το πρωί και θα δούμε αν ο Τάνακ μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση ή να παραμείνει τρίτος", δήλωσε ο Νεβίλ.

"Σήμερα το πρωί δεν αισθάνθηκα πολύ καλά, αλλά τώρα έχω μπει σε ρυθμό. Θα θέλαμε να διατηρήσουμε την πίεση και να ανέβουμε θέσεις, αλλά θα είναι δύσκολο", είπε ο Τάνακ, ο οποίος έχει μπροστά του κατά 3,1 δευτ. τον Ντάνι Σόρντο με το Hyundai i20.

Η Hyundai, ασφαλώς και επιδιώκει να κάνει το 1-2 ώστε να πάρει περισσότερους βαθμούς και να διατηρηθεί πρώτη στους κατασκευαστές, καθώς καταδιώκεται από την Toyota, η οποία έχει τρίτο τον Τάνακ και πέμπτο τον Λάτβαλα. Ο Μικ, με το τρίτο Yaris ήταν και πάλι άτυχος, καθώς βγήκε εκτός δρόμου και έσπασε τον τροχό.

Οσον αφορά τον Λεμπ, που τρέχει με ένα ακόμα Hyundai i20, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ ήταν πρωτοπόρος, τώρα είναι στην τέταρτη θέση, μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Τάνακ.

Αύριο απομένουν 74,14 αγωνιστικά χιλιόμετρα για το φινάλε, ενός εντυπωσιακού αγώνα.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ