ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημο: "Αθάνατος" ο Καπράλος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σπύρος Καπράλος θα είναι και επίσημα ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Θα συνεχίσει ως πρόεδρος και στην ΕΟΕ.

Τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή Σύνοδο στη Λωζάνη, ότι ο Σπύρος Καπράλος θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο, την μακροχρόνια πορεία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ολυμπιακό και αθλητικό κίνημα.

Η πρόταση για τον κ. Καπράλο είχε γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή και επικυρώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της ΔΟΕ, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συγκέντρωσε μία από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες μεταξύ των προτεινόμενων 10 μελών, καθώς πήρε 60 θετικές ψήφους από τους 64 που ψήφισαν!

Μετά την επιλογή του, ο Σπύρος Καπράλος φανερά συγκινημένος δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ, όσο και τα μέλη της ΔΟΕ για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είναι για μένα πραγματικά σπουδαία η τιμή να είμαι εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα και θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου, για την ανάπτυξη του Ολυμπισμού και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στη χώρα μου, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τους αθλητές μας που προπονούνται σκληρά σε καθημερινή βάση, για να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επίσης η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά δυνατή φωνή μέσα στο Ολυμπιακό κίνημα, όπως αρμόζει άλλωστε στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό".

Ο Σπύρος Καπράλος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του ως εκπροσώπου της ΔΟΕ στην Ελλάδα, παράλληλα με τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την οποία θα συνεχίσει να κατέχει.

Ακολουθεί το Βιογραφικό του Σπύρου Ι. Καπράλου: "Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε Μεταπτυχιακό Τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1974. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009 έως σήμερα, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Mέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και Μέλος της Επιτροπής Αθλητικών Διοργανώσεων της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΔΟΕ από το 2015 έως το 2019 και Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΔΟΕ από το 2014 έως το 2015. Μετείχε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1992-1996 και διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων. Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις 25 Οκτωβρίου 2004 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιριών του ομίλου της ΕΧΑΕ, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2010. Τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων για δυο διετίες. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Nasdaq Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, στης οποίας το ΔΣ είναι Πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2014. Έχει επίσης αναλάβει Πρόεδρος της Ευρωκλινικής από τo 2011 και είναι μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Balkan Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ