ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ίδιο πρωτοσέλιδο από Marca και Equipe για Ουντερζό και Ολυμπιακούς Αγώνες

Ίδιο πρωτοσέλιδο από Marca και Equipe για Ουντερζό και Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόσο η "Marca" όσο και η "Equipe" αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους στον Αλμπέρ Ουντερζό χρησιμοποιώντας ένα από τα δημιουργήματά του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρ Ουντερζό. Ο 92χρονος Γάλλος υπήρξε μία από τις εμβληματικότερες μορφές των γαλλόφωνων κόμικς που έκαναν θραύση και επηρέασαν τη μεταπολεμική Ευρώπη, όντας η ψυχή και κυρίως το χέρι του περίφημου Αστερίξ.

Αυτού του δαιμόνιου Γαλάτη, ο οποίος μαζί με τον συνοδοιπόρο του Οβελίξ, τον Πανοραμίξ, τον Μαζεστίξ, τον Αυτοματίξ και τους υπόλοιπους κατοίκους του μικρού χωριού της Αρμορικής είχαν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης κάθε λεγεώνας που έστελνε ο αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας για να το καταλάβουν.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστή η απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Τόσο η "Marca" όσο και η "L'Equipe" αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους στον Αλμπέρ Ουντερζό χρησιμοποιώντας ένα από τα δημιουργήματά του.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1968 ο Ουντερζό μαζί με Ρενέ Γκοσινί κυκλοφόρησαν το "Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" το οποίο μάλιστα έγινε και ταινία πολλά χρόνια αργότερα.

Δείτε τα δύο πρωτοσέλιδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ