Εκπρόσωποι των Νότιας και Βόρειας Κορέας θα αναλύσουν την Παρασκευή (15/2) στη Λωζάνη ενώπιον της ΔΟΕ τα πλάνα τους για την κοινή υποψηφιότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.

Νότια και Βόρεια Κορέα προχωρούν μαζί για την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας προκειμένου ν' αναλάβουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032. Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν με αντίστοιχους της ΔΟΕ την Παρασκευή (15/2) στη Λωζάνη (Ελβετία) για να παρουσιάσουν το πλάνο τους.

ADVERTISING

Ήδη τη Δευτέρα (11/2) η Νότια Κορέα δήλωσε ως έδρα τη Σεούλ - φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 - ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η γειτονική της χώρας προσεχώς με την Πιονγκγιάνγκ. Μάλιστα, οι δύο χώρες σχεδιάζουν να στείλουν μεικτές ομάδες στην επόμενη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Τόκιο (Ιαπωνία) το καλοκαίρι του 2020.

"Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Θα είναι το τελευταίο βήμα για την εγκαθίδρυση της ειρήνης", υποστήριξε ο δήμαρχος της Σεούλ, Παρκ Βον-Σουν. Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα είχε μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 που διοργάνωσε η Νότια Κορέα, ενώ οι δύο χώρες πρακτικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση από την περίοδο 1950-1953. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο υπάρχει τάση εξομάλυνσης των σχέσεων και σημαντικά βήματα προόδου προς την ειρήνη.

ADVERTISING

Photo credits: AP Photo/Lee Jin-man