ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι ΟΑ του Τόκιο θα ακυρωθούν αν δεν βρεθεί εμβόλιο

A visitor wearing a face mask stands near the Olympic rings at Tokyo's Odaiba district Tuesday, March 24, 2020. The Tokyo Olympics are probably going to happen, but almost surely in 2021 rather than in four months as planned. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
A visitor wearing a face mask stands near the Olympic rings at Tokyo's Odaiba district Tuesday, March 24, 2020. The Tokyo Olympics are probably going to happen, but almost surely in 2021 rather than in four months as planned. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι ξεκαθάρισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, θα ακυρωθούν σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός μέσω ενός εμβολίου.

Η έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως ανάγκασε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεννόηση με την ιαπωνική κυβέρνηση, να μεταφέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021. Συγκεκριμένα, η Τελετή Έναρξης ορίστηκε στις 23 Ιουλίου του 2021.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι στην εφημερίδα " Nikkan Sports", ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός, τότε οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν και δεν πρόκειται να μετατεθούν ξανά για το καλοκαίρι του 2022.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ιατρικού συλλόγου της Ιαπωνίας, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα υποστήριξε πως θα είναι πραγματικά δύσκολο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αν δεν βρεθεί κάποιο εμβόλιο.

"Δεν λέω πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν, αλλά θεωρώ πως είναι πραγματικά δύσκολο", ήταν το σχόλιο του Γιοκοκούρα.

Photo Credits: AP Photo/Eugene Hoshiko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ