ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μούτο: "Να διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς, να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό"

Μούτο: "Να διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς, να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό"

Ο Τοσίρο Μούτο σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι του 2021 με τους διοργανωτές να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν περάσει από χίλια κύματα λόγω του κορονοϊού. Η αναβολή και η μετάθεσή τους για το επόμενο καλοκαίρι ήταν η λύση που πάρθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τοσίρο Μούτο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής μιλώντας στους Financial Times τόνισε: "Δε γνωρίζω σε ποιο ακριβώς στάδιο θα βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά πιθανότητα θα είναι σε χαμηλότερο από ότι στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να διεξάγουμε αυτούς τους Ολυμπιακούς, για τους ανθρώπους που πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό. Όμως για να μπορέσουμε να διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς παρά τον κορονοϊό, η ύπαρξη μίας στρατηγικής κατά των ιών είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία εθνική στρατηγική για τον κορονοϊό".

Για τις προσπάθειες που γίνονται για να βγει ο νέος προϋπολογισμός, αλλά και για τη μείωση του κόστους ανέφερε: "Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι δε βλέπουν με συμπάθεια τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών. Θέλουμε να κάνουμε κάτι απλό και εμπνευσμένο. Αυτός είναι ο μήνας που θα οργανώσουμε τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Δεν έχουμε ιδέα πόσα θα χρειαστεί να πληρώσουμε.

Αναγνωρίζω ότι υπάρχει μία σειρά διαφορετικών απόψεων μεταξύ των χορηγών. Για μερικούς από αυτούς τα αποτελέσματα του κορονοϊού ήταν αρνητικά, για μερικούς άλλους όμως, όχι. Υπάρχουν και εταιρείες που έχουν κέρδη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ