ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαχ: "Θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση"

IOC President Thomas Bach speaks during the opening ceremony of the 132nd IOC session ahead of the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Monday, Feb. 5, 2018. (AP Photo/Jae C. Hong)
IOC President Thomas Bach speaks during the opening ceremony of the 132nd IOC session ahead of the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Monday, Feb. 5, 2018. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Τόμας Μπαχ τόνιε ότι θα ήταν πρόωρο να υπάρξεια από τώρα κάποια απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά που μένουν να απαντηθούν στο προσεχές μέλλον είναι το εάν θα πραγματοποιήθούν κανονικά ή όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά αφού η ΔΟΕ δεν θέλει να πάρει μία απόφαση.

Το κόστος είναι μεγάλο και ήδη σπουδαίοι αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη έχουν ασκήσει κριτική στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στάση στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πανδημία του κορονοϊού κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει και φυσικά έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών. Ωστόσο, ο Τόμας Μπαχ δεν δείχνει να βιάζεται.

"Για εμάς, δεν θα ήταν υπεύθυνο σήμερα και θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση. Φυσικά εξετάζουμε διάφορα σενάρια.

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν υπεύθυνο, με κανένα τρόπο, να ορίσουμε μια ημερομηνία ή να πάρουμε αμέσως μια απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε εικασίες για μελλοντικά γεγονότα. Η απόφαση της ΔΟΕ δεν θα καθοριστεί από κανένα οικονομικό συμφέρον" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ