ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: ΔΟΕ και Ιαπωνία τσακώνονται για τον λογαριασμό της αναβολής

The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong)
The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong) @ 2020 JAE C. HONG / ASSOCIATED PRESS

Η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τοκιο διαφωνούν ότι συμφώνησαν για το πώς θα μοιράσουν τα επιπλέον έξοδα που δημιουργήθηκαν μετά την αναβολή.

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε τη ΔΟΕ -πριν από τρεις εβδομάδες- στην απόφαση μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021. Σε απόλυτη συμφωνία με την ιαπωνική κυβέρνηση, ο Τόμας Μπαχ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τους από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως όπως σας είχαμε ενημερώσει τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Τα θέματα που ζητούν απάντηση είναι πολλά και ο λογαριασμός αναμένεται αρκετά φουσκωμένος. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή για το πώς θα μοιράσουν τα επιπλέον έξοδα, όμως οι Ιάπωνες υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ εξαφανίστηκε και οι επαφές των δύο πλευρών συνεχίζονται. Η επιτροπή που δημιουργήθηκε έχει βάλει κάτω τα πιθανά έξοδα και προσπαθεί να υπολογίσει τον τελικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν ο νέος λογαριασμός δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα τρία δισ. ευρώ και οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να τον μειώσουν και να δουν πως θα μοιράσουν το ποσό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια ακόμα στην υποθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ