ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές του στο Τόκιο

A man walks past a large banner promoting the Tokyo 2020 Olympics in Tokyo, Monday, March 23, 2020. The IOC will take up to four weeks to consider postponing the Tokyo Olympics amid mounting criticism of its handling of the coronavirus crisis that now includes Canada saying it won't send a team to the games this year and the leader of track and field, the biggest sport at the games, also calling for a delay. (AP Photo/Jae C. Hong)
A man walks past a large banner promoting the Tokyo 2020 Olympics in Tokyo, Monday, March 23, 2020. The IOC will take up to four weeks to consider postponing the Tokyo Olympics amid mounting criticism of its handling of the coronavirus crisis that now includes Canada saying it won't send a team to the games this year and the leader of track and field, the biggest sport at the games, also calling for a delay. (AP Photo/Jae C. Hong) AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Καναδάς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να στείλει αθλητές του στο Τόκιο ελέω του κορονοϊού και ζήτησε από την ΔΟΕ τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021. Πώς επηρεάζει αυτό την Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ.

Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει και απλώνει τον τρόμο σε όλο τον κόσμο και πληθαίνουν οι φωνές των αθλητών για να μη γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι (24 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η έναρξή τους) έγινε γνωστή και η πρώτη χώρα που αρνείται δημόσια να στείλει αθλητές της στην Ιαπωνία για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Αυτός είναι ο Καναδάς, που με ανακοίνωσή του επικαλείται την πανδημία που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και απειλεί την παγκόσμια υγεία και ζητάει τη μετάθεση των Αγώνων έναν χρόνο αργότερα.

Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα ενδέχεται να επηρεάσει και την Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ. Ο λόγος είναι ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διεξαγόταν στον Καναδά ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, με την Ελλάδα να έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τους διοργανωτές.

Έπειτα από αυτή την απόφαση των Καναδών όμως, αν διεξαχθούν κανονικά τα προολυμπιακά τουρνουά θα πρέπει να βρεθεί νέα έδρα για την διοργάνωση.

Η ανακοίνωση της Καναδικής Ολυμπιακής επιτροπής:

"Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την Κυβέρνηση του Καναδά, έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν καναδικές ομάδες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας για να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που θα προκύψουν από τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων.

Ενώ αναγνωρίζουμε τις περιπλοκές που θα φέρει μια αναβολή, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών - πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Με το COVID-19 και τους κινδύνους που έχει αυτός, δεν είναι ασφαλές για τους αθλητές μας και την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας για τους αθλητές να συνεχίσουν την προπόνησή τους ενόψει αυτών των Αγώνων.

Μάλιστα, είναι κόντρα στις συμβουλές για τη δημόσια υγεία που προτρέπουμε να ακολουθήσουν όλοι οι Καναδοί".

Υπενθυμίζεται πως επειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η ΔΟΕ αποφάσισε να εξετάσει και εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του κορονοϊού και πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πάρει την οριστική της απόφαση για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ