ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποδηλατοδρόμιο Χανίων: Ξεκίνησε η δίκη για το γιαπί των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Ποδηλατοδρόμιο Χανίων: Ξεκίνησε η δίκη για το γιαπί των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ξεκίνησε η δίκη για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων το οποίο κόστισε 3,6 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν παραδόθηκε ποτέ.

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα (13/3) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός για να παραστεί ως μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ποδηλατοδρομίου Χανίων.

Οι ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε ο γγΑ, αφορούν απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου σε βαθμόκακουργήματος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν αξίζει να επισημάνουμε πως το συγκεκριμένο ποδηλατοδρόμιο ανήκε στα προβλεπόμενα έργα στην περιφέρεια ως αντιστάθμιση για τους πόρους που διοχετεύθηκαν στην πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και θα γινόταν στην περιοχή Καθιανά Ακρωτηρίου του νομού Χανίων. Τον Αύγουστο του 2002 έγινε η δημοπράτηση του έργου και σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2003, υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.

Τα έργα ξεκίνησαν, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Η αρχική πρόβλεψη ολοκλήρωσης των έργων ήταν διετούς διάρκειας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το 2008 δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωση των έργων κάτι που επίσης δεν συνέβη ποτέ. Το 2009 έγινε η ποιοτική παραλαβή του έργου (παρ' ότι αυτό δεν είχε ολοκληρωθεί) από τη ΓΓΑ! Κάπως, έτσι, φτάσαμε στο 2011 όπου έγινε μία ακόμα προσπάθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί το ποδηλατοδρόμιο και να παραδοθεί σε λειτουργία.

Τελικά, αυτό συνέβη το 2011 όπου έγινε αναδοχή από άλλη εταιρία για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που είχαν απομείνει. Τελικά, ούτε αυτή κατάφερε να τις ολοκληρώσει αφού θα έπρεπε πρώτα να είχαν τελεστεί κάποιες εργασίες από την πρώτη εταιρία, η οποία είχε κάνει ένα ποδηλατοδρόμιο μικρότερο από αυτό που είχε αρχικά αποφασιστεί (οι προβλεπόμενες διαστάσεις ήταν Ολυμπιακών προδιαγραφών, ενώ η κατασκευή ήταν μικρότερη).

Κάπως, έτσι, φτάσαμε στο σήμερα όπου ξεκίνησε η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση έπειτα από τις ενέργειες του Ιούλιου Συναδινού, ενώ το ελληνικό δημόσιο είχε πληρώσει περίπου3 εκατομμύρια 638 χιλιάδες ευρώ για ένα ποδηλατοδρόμιο το οποίο δεν παραδόθηκε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ