Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκυο 2020, παρουσίασε ρομπότ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, αλλά και των εργαζομένων.

Η Ιαπωνία είναι μία χώρα που έχει παράδοση στην ρομποτική με πολλές βιομηχανίες να χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό ρομπότ στην παραγωγή τους. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συστήνονται νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, προκειμένου να δοκιμαστεί η χρήση τους στο ευρύ κοινό. Έτσι, ήταν δεδομένο ότι στο Τόκυο το 2020 θα βλέπαμε την ρομποτική τεχνολογία να έχει κάποιο ρόλο.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, οι οργανωτές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 παρουσίασαν δύο ρομποτικούς μηχανισμούς που θα βοηθούν το κοινό που θα καταφθάσει για τους αγώνες στην Ιαπωνία.

Η Toyota σύστησε το HSR, ένα υποστηρικτικό ρομπότ, το οποίο έχει στόχο να βοηθάει ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε καροτσάκι. Τα ρομπότ αυτά θα βοηθούν, λοιπόν, τους ανθρώπους να κουβαλούν τρόφιμα και άλλα αγαθά, θα τους οδηγούν στις θέσεις του στα στάδια και θα τους παρέχουν πληροφορίες για τις εκδηλώσεις. Ήδη υπάρχουν 16 ρομπότ HSR στα στάδια του Τόκυο και η Toyota ελπίζει μέχρι το 2030 να κυκλοφορήσει στην αγορά τέτοιες παρόμοιες βοηθητικές συσκευές.

Ο υπεύθυνος της Toyota στο τομέα της ρομποτικής δήλωσε: "Θα υποστηρίξουμε τους ανθρώπους των Ολυμπιακών Αγώνων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για αναπηρικά καροτσάκια των σταδίων. Θα τους προσφέρουμε είσοδο στο στάδιο χωρίς άγχος, ενώ τα ρομπότ θα μπορούν να κουβαλούν κάποια πράγματα των πελατών."

ADVERTISING

Από την πλευρά της η Panasonic παρουσίασε έναν εξωσκελετό που θα βοηθάει στο κουβάλημα αντικειμένων με μεγάλο βάρος. Ο εξωσκελετός αυτός λειτουργεί με μπαταρία και θα βοηθήσει τους εργαζομένους στους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 θα παρουσιαστούν ακόμη περισσότερα ρομπότ που θα έχουν σημαντικό επικουρικό ρόλο στην εξυπηρέτηση του κοινού των Ολυμπιακών Αγώνων. "Στην Πιονγκτσάνγκ υπήρξαν παραδείγματα ρομπότ, αλλά δεν νομίζω να είχαν τέτοιο πρακτικό χαρακτήρα. Θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι τα ρομπότ είναι πράγματι χρήσιμα και μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής." ανέφερε ο Αντιπρόεδρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τόκυο 2020: Παρουσιάστηκαν τα σύμβολα των αθλημάτων