ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Άρση Βαρών: Έτοιμοι οι Έλληνες αθλητές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Wales's Laura Hughes competes in Women's 75Kg Weightlifting at the Commonwealth Games in Gold Coast, Australia, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Manish Swarup)
Wales's Laura Hughes competes in Women's 75Kg Weightlifting at the Commonwealth Games in Gold Coast, Australia, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Manish Swarup) AP PHOTO/MANISH SWARUP

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών ανδρών - γυναικών στο Τουρκμενιστάν ξεκινάει σήμερα (1/11) και η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τρεις αθλητές. Οι Οι Θοδωρής Ιακωβίδης (96κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.) και Ελένη Κουρτελίδου (71κ.) εκπροσωπούν την χώρα μας.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών ανδρών - γυναικών που διεξάγεται στο Τουρκμενιστάν ξεκινάει σήμερα (1/11) και η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τρεις αθλητές. Οι Θοδωρής Ιακωβίδης (96κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.) και Ελένη Κουρτελίδου (71κ.) θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες σε μία διοργάνωση που είναι βαθμολογούμενη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

"Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει με τις καινούργιες κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά και θα πάμε στα «τυφλά». Μετά την επιτυχία στους Μεσογειακοούς Αγώνες, μαζί με τον Οδυσσέα Δήμα είχαμε βάλει υψηλά τους στόχους, αλλά στη συνέχεια η προετοιμασία μου δεν πήγε καλά. Είχα συνέχεια μικροτραυματισμούς που με έβγαζαν εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Εχω έρθει με την «ψυχή στο στόμα» γι αυτούς τους αγώνες και επομένως θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό", τόνισε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Η Μαρία Πιπιλιαρίδου που θα ριχτεί χρονικά πρώτη στη μάχη του Παγκοσμίου, τόνισε: "Στόχος μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι να κάνω τα κιλά που έκανα στην προπόνηση και με βάση αυτό να πάρω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ για την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα αυτό θα είναι επιτυχία!".

Τέλος, η Ελένη Κουρτελίδου ανέλυσε τους προσωπικούς της στόχους: "Θέλω να κάνω μια καλή επίδοση. Μια καλή εμφάνιση που θα βελτιώσω τα προσωπικά μου ρεκόρ. Έχω να παίξω πολλά χρόνια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα ήθελα να κάνω έγκυρες προσπάθειες".

AP Photo/Manish Swarup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ