Ιστορική απόφαση από την Major League Baseball, οι παράγοντες της οποίας ανακοίνωσαν πως η μαριχουάνα δεν θα θεωρείται στο εξής ναρκωτική ουσία.

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησαν οι παράγοντες του MLB (Major League Baseball), καθώς αφαίρεσαν από τις απαγορευμένες ουσίες της Λίγκας τη μαριχουάνα, η οποία δεν θα θεωρείται στο εξής ναρκωτική ουσία.Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα και θα ισχύσει από το 2020, με τη Λίγκα να είναι πλέον αυστηρή στη χρήση άλλων ουσιών όπως η κοκαΐνη, η φεντανύλη και η συνθετική τετραϋδροκανναβινόλη.

ADVERTISING

Αθλητές που θα έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας θα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία ανάλογη με εκείνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αλκοόλ, ενώ όσοι συλληφθούν να έχουν κάνει χρήση των υπόλοιπων απαγορευμένων ουσιών θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να γλιτώσουν την τιμωρία του MLB που θα διοργανώσει προγράμματα ενημέρωσης το 2020 και το 2021, τα οποία θα παρακολουθήσουν όλοι οι αθλητές της.

ADVERTISING

"Η επιδημία χρήσης οπιοειδών στις ΗΠΑ, μας ανησυχεί. Ελπίζουμε πως με αυτή τη συμφωνία, η οποία βασίζεται στην πρόληψη, την θεραπεία, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση, θα βοηθήσουμε ώστε να προστατευθούν η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών μας" δήλωσε ο επικεφαλής του MLB, Νταν Χάλεμ, γι' αυτή την απόφαση που ήρθε λίγους μήνες μετά από τον θάνατο του 27χρονου Τάιλερ Σαγκς από χρήση απαγορευμένων ουσιών και αλκοόλ.