ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτη φάση στο τουρνουά "ανερχόμενων εθνών" του ράγκμπι λιγκ από την Ελλάδα!

Απίστευτη φάση στο τουρνουά "ανερχόμενων εθνών" του ράγκμπι λιγκ από την Ελλάδα!

Τον Σαμ Στρατή και τον Πίτερ Μαμουζέλο τους γνωρίζετε; Είναι μέλη της Εθνικής Ελλάδας στο ράγκμπι λιγκ και πρωταγωνίστησαν στην φάση της ημέρας στο τουρνουά "ανερχόμενων εθνών" που άρχισε σήμερα στο Σίδνεϊ (VIDEOS)!

Τα βλέμματα των ακραιφνών φίλων του ράγκμπι λιγκ είναι στραμμένα στο Σίδνεϊ αυτές τις ημέρες. Εκεί άρχισε σήμερα (1/10) το 3ο τουρνουά "ανερχόμενων εθνών", το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά έπειτα από 18 χρόνια και δίνει την ευκαιρία σε χώρες που δεν προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να παίξουν σε διεθνές επίπεδο, διεκδικώντας το έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Μάλιστα, μεταξύ των 11 ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά είναι και η Ελλάδα!

Η πρεμιέρα δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την εθνική ομάδα, καθώς ηττήθηκε με 20-18 από την Ουγγαρία στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της πρεμιέρας. Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για την πιο εντυπωσιακή φάση της πρεμιέρας, όταν δύο διεθνείς συνδυάστηκαν με τρόπο που βλέπει κανείς στο μπάσκετ και όχι στο ράγκμπι λιγκ. Συγκεκριμένα, προς το τέλος του αγώνα ο Σαμ Στρατής πάσαρε πίσω από την πλάτη στον Πίτερ Μαμουζέλο, ο οποίος σκόρερ με try και έκανε το σκορ 18-14 υπέρ της Ελλάδας!

Για την ιστορία, οι σκόρερς της Ελλάδας ήταν οι Σαμ Στρατής (1 try και 1 γκολ), Ανταμ Βραχνός (1 try) και Πίτερ Μαμουζέλος (1 try). Στον όμιλο της Ελλάδας συμμετέχει επίσης το Βανουάτου, με τις πρώτες δύο ομάδες να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στο τουρνουά παίρνουν ακόμα μέρος η Μάλτα, το Νιούε, οι Φιλιππίνες, η Τουρκία, η Ιαπωνία, η Πολωνία, το Χονγκ Κονγκ και τα νησιά Σολομώντα.

Δείτε την φάση που δημιούργησε η ελληνική ομάδα και όλο το ματς:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ