ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το 2004 στο Μπακού

Από το 2004 στο Μπακού
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της τελετής έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων τον Ιούνιο του 2015 στο Μπακού

Αρκετοί Έλληνες εργάζονται ήδη στην οργανωτική επιτροπή των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2015 στο Μπακού. Η δουλειά ενός Έλληνα ωστόσο θα συζητηθεί γιατί έχει αναλάβει ένα από τα highlights της διοργάνωσης (12-28/6).

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της τελετής έναρξης της διοργάνωσης δέκα χρόνια μετά το εκπληκτικό έργο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ δική του δουλειά είναι και η τελετή λήξης.

Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) αναφέρει:

" Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων "Μπακού 2015", ότι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης που θα γίνει στις 12 Ιουνίου, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Η ανάθεση στον Δημήτρη Παπαϊωάννου αποτελεί επιβράβευση για τον ίδιο, αλλά και μία ακόμα απόδειξη της επιτυχίας που είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες "Αθήνα 2004", στους οποίους ο κ. Παπαϊωάννου ήταν ο εμπνευστής των Τελετών Έναρξης και Λήξης, παρουσιάζοντας ένα απαράμιλλο θέαμα το οποίο συζητιέται ακόμα, παρότι έχουν περάσει 10 χρόνια.

Για τη συνεργασία αυτή, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, τόνισε: "Η ανάθεση της δημιουργίας της Τελετής Έναρξης για το “Μπακού 2015” αποτελεί για μένα τιμή και πρόκληση. Σκοπός μου είναι να διηγηθώ μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Αζερμπαϊτζάν, με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάζει το σύγχρονο και το ευρηματικό με τον σεβασμό στην τεράστια και μακραίωνη κουλτούρα της χώρας".

Περισσότεροι από 6.000 αθλητές θα διαγωνιστούν σε 20 διαφορετικά αθλήματα στους... Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλα τα ολυμπιακά αθλήματα εκτός από το ποδόσφαιρο, το χόκεϊ επί χόρτου, το χάντμπολ, το τένις, το γκολφ και το ράγκμπι που επιστρέφουν στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ