ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είκοσι παιχνίδια εκτός, για τον παίκτη που χτύπησε διαιτητή

Είκοσι παιχνίδια εκτός, για τον παίκτη που χτύπησε διαιτητή

O Dennis Wideman "χρεώθηκε" τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί, στην ιστορία του NHL στην κατηγορία "επίθεση εναντίον διαιτητή". Τι έκανε; Δείτε (video).

Το βράδυ που οι Calgary Flames συνάντησαν το Nashville (27/1), ο Dennis Wideman φαίνεται -στο video που θα δείτε- να δέχεται χτύπημα. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κάτι και όπως ο defenseman των Flames πήγαινε προς τον πάγκο, βρήκε μπροστά του τον διαιτητή Don Henderson... και του έριξε μια για να τον ρίξει στον πάγο. Αρχικά, οι σχολιαστές είπαν πως μπορεί ο παίκτης να μην είδε τον ρεφ και έπεσε επάνω του. Μετά το παιχνίδι, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είπε "δεν έχω δει το replay, αυτό που θυμάμαι είναι ότι προσπαθούσα να πάω στον πάγκο, εκείνος έκανε μια κίνηση μπήκε στο δρόμο μου και "βρήκαμε". Ήταν ατύχημα και νιώθω άσχημα για αυτό". Πρόσθεσε ότι "του μίλησα για λίγο, μετά το τέλος του ματς και ήταν μια χαρά". Τελικά, δεν ήταν καν καλά, καθώς ο Henderson διαγνώσθηκε με διάσειση.

Το NHL έκανε έρευνα και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε για να ενημερώσει για την ποινή του παίκτη (τιμωρήθηκε με 20 παιχνίδια και μεροκάματα αξίας 564.516 δολ., για να χρεωθεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της λίγκας που αφορά διαιτητή) ανέφερε ότι "ο Wideman δεν περιορίστηκε σε χτύπημα ή σε μια απλή σύγκρουση με τον ρέφερι. Τον χτύπησε δυνατά και όχι τυχαία". Δείτε και κρίνετε μόνοι σας τι συνέβη.

Ο πρόεδρος των Flames, Brian Burke, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της λίγκας και διευθυντής είχε τις ενστάσεις του, ως προς το μέγεθος της ποινής. "Επιμένουμε πως η σύγκρουση ήταν ακούσια. Συμφωνούμε πως η ασφάλεια των διαιτητών είναι τεράστιας σημασίας, ώστε να μπορούν να εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους. Υποστηρίζουμε τις ποινές που αφορούν παίκτες οι οποίοι εκούσια έρχονται σε επαφή με τους ρέφερι. Παρ' όλα αυτά, οι τυχαίες επαφές, αυτές που δεν έχουν δόλο, επίσης συμβαίνουν στο παιχνίδι μας".

Η μεγαλύτερη ποινή παραμένει αυτή του Gordie Dwyer, ο οποίος στις 26/2 του 2000 είχε κάνει αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ