Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ κάνοντας τριπλό νέο παγκόσμιο ρεκόρ. (VIDEO)

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Η Ελληνίδα, Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξάγεται στο Μιλάνο.

ADVERTISING

Το δίδυμο που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γαλλίας ήταν εντυπωσιακό.

Η καλή αρχή φάνηκε από το σύντομο πρόγραμμα όπου το ζευγάρι κατέλαβε την πρώτη θέση με 83.73, μπροστά από τη Μάντισον Χάμπελ και τον Ζάκαρι Ντόναχι που είχαν 80.42 (ΗΠΑ) και την Κέιτλιν Γουίβερ και τον Άντριου Πογιε (Καναδάς) με 78.31. Μάλιστα, η επίδοση των 83.73 είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφού ξεπέρασε το 83.67 που ανήκε στην Τέσα Βιρτού και τον Σκοτ Μουάρ από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ με 83.67!

Τα ακόμα καλύτερα ήρθαν όμως στο ελεύθερο πρόγραμμα. Εκεί η Παπαδάκη με τον Σιζερόν κατέρριψαν το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ αφού το πρόγραμμα τους βαθμολογήθηκε με 123,47 βαθμούς βελτιώνοντας έτσι την προηγούμενη επίδοση τους που ήταν 123,35. Η συγκεκριμένη βαθμολογία τους έδωσε όπως ήταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Οι δυο αθλητές συγκέντρωσαν 207,2 βαθμούς την ώρα που η μεγαλύτερη συγκομισή βαθμών ήταν 206,07.

ADVERTISING

Έτσι, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το τρίτο τους χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα είναι οι κάτοχοι του παγκόσμιο ρεκόρ στο σύντομο και το ελεύθερο πρόγραμμα καθώς και στη συγκομιδή βαθμών.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το ελεύθερο πρόγραμμα τους